Evo me konačno. Dakle, da počnemo...
Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Ako je do toga da "ozvucavas njihovo ozvucenje", onda je mnogo pametnije potraziti aux ili line out na "njihovoj" mixeti i imati odmah govornika.
|
Da, naravno. Međutim, ?ta se de?ava kad naleti? na mladog japija koji je igrom slučaja dobio direktorsku fotelju, a da pritom ne zna ni?ta o instituciji kojom upravlja? Tokom jednog pozori?nog festivala, konferencije su ubacili u sam hol. Naravno morao sam dotičnom da se obratim za dozvolu, na ?ta je on odgovorio "a ?ta će vam to, ja nigde nisam video da ljudi tako rade"? Meni taj ton nije naročito značio, ali mi je bilo neverovatno da lokalna TV mora da titluje, radio ostaje bez imanentnog tona, čak mislim da ni rts nije imao upotrebljiv ton...
Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Sa druge strane, treba imati dobru opremu, uvek vazi ona "koliko para...", pa mozes sam investirati u bezicnu bubicu i jedan shotgun mic tipa Rode NTG 2 (mislim da je oko 200e i da je na njemu cena/kvalitet najjaci!) Sa njim sam hvatao razgovor na 20 metara,potpuno razgovetno, ali sa velikim shumom i ambijentom, sto je vise mozda do preampa...itd... Na par metara ce zvucati "kao na uvce"...:~)))
Ima i sennheiser mnogo bolje ali i skuplje mikrofone.
|
Ovaj Rode ima sjajan zvuk, ba? sam pogledao testove koje je ?eljko okačio - dobro se pokazao. Pogotovo prvi snimak, ne duva uop?te slaba?an vetar, a gitara se čuje gotovo kao u studiju.

Nego, imam drugi problem - koliko para...

U svakom slučaju hvala na korisnom savetu, mo?e da se desi da radim s "kućnom opremom" u nekoj budućnosti, pa treba znati...
Nego, da se vratimo na ?tap i kanap. Da li postoji neka tehnika snimanja kojom cu moci sa ovako slabom opremom izvuci pristojan zvuk ili sam stvarno vezan za ?rafljenje EQ-a i igranje sa Gate-om? Slab signal dinamičkog ili ipak ugrađen elektret?
Quote:
Originally Posted by Awacs
Prva i osnovna stvar: da li diktafon ima mogućnost ručnog pode?avanja ulaznog nivoa? Pa onda mo?emo da pričamo dalje...
|
Samo dva nivoa - high/low...