@disco
mislim da je tvoj zanos produkt olakog shvatanja dizajna hardvera, ne kazem ti ovo zato sto sam los covek, nego zato sto znam sta to ukljucuje, postoje jednostavnije stvari vezane za dizajn instrumenata, regularne pedale, efekti i slicno i to izrada klonova, po semama koje si skinuo sa neta ili sam precrtao sa nekog hardvera, opet, redizajn pedala nije toliko jednostavan, osim u slucaju fuzz-a i distorzije gde se igras tranzistorima i diodama i gledas sta ti daje uslovno bolji zvuk.
nesto naprednije ti je da radis sa mikrokontrolerima i da pravis svoje control surfaces-e, kao sto je monome npr, jer opet, tu samo hendlujes ulaze i izlaze iz mikrokontrolera, ali dsp je vrlo ozbiljna tema koja za sobom vuce poprilican broj ulozenih sati u savladavanje (ne na nivou nekoliko dana, nego nekoliko godina), a upravo je dsp ono sto ti treba za ovo sto si naveo, jer da bi BAS TU distorziju uspeo da vratis iz digitalnog u analogni domen, morao bi da znas dosta toga, u ovo ni ne ukljucujem da bi 99% vremena bauljao u mraku, jer ne bi imao cak ni referencu u vidu source code-a distorzije koju si naveo, jer pretpostavljam da je taj plugin closed source i da ga developeri ljubomorno cuvaju.
e sad, ako hoces da se igras, u poslednje vreme je pala cena mnogobrojnim platformama koje ti omogucavaju dsp development, u vidu dsPIC i atmelovih mikrokontrolera ili u vidu ARM platforme na koje mozes da instaliras neki linux prekonfigurisan za DSP obradu, pa da programiras u C-u.
meni za par meseci stize jedna takva ARM platforma, za, slicno kravadinki, granularni sempler koji zelim da napravim, samo je ovo one-off projekat, samo za mene

disco, napravi eksperiment sa samim sobom,
procitaj najnoviji clanak na cdm-u, sa likom koji je dizajnirao studer plugin na UAD-u, pa ako ne zaspis na pola i ako posle toga ukapiras da vredi da se mlatis oko toga, procitaj ovo:
http://createdigitalmusic.com/2011/0...or-roger-linn/
pisao je tata svih hobista i inovatora, a vezano za motivaciju i sve sto te ceka kada dizajniras svoj hardver
za kraj, nisam siguran koliko ima smisla raditi nesto sto bi za mnogo manje vremena/novca moglo da se uradi ili sa vec spomenutim vmachine-om ili sa obicnom pedalom zalepljenom izolirkom za sansamp, pogotovo sto jedino sa vmachine-om znas da ces imati TAJ ISTI zvuk.
sa druge strane, ako te zanima ova oblast i spreman si da ulozis napor, pa i ako taj plugin bude ono sto te je uvuklo u programiranje/elektroniku, onda samo napred, nemoj da te bilo ko pokoleba!!!