Quote:
Originally Posted by Matoree
totalno je besmisleno praviti analognu distorziju po ugledu na vst plugin.. Koliko bi u stvari kesa i sati rada trebao da potrosis na prototip?(5k+ evra/sati?  )
Ono sto tebi treba je V-Machine
|
Dobro nemojmo preterivati, bas 5k evra i ne bi, vise bi bilo oko 100-150e maksimum da sve uzme top class... Jedino ako ne bi poceo da se bakce nekakvim DSP platformama. Ako bi isao na skroz analognu distorziju, prosao bi pilicno jevtino. Ali ponavljam, tesko da bi zvucala bas kao plagin. Prvo ne znam koju vrstu distorzije taj plagin pravi, drugo da li je samo distorzija, ili je nekako obojena na izlazu, koji tip distorzije, i tako dalje... Znaci morao bi da mu neko prvo dizajnira shemu za bas takav efekat. Pravljenje i nije problem.
Vec sam rekao da je distorzija jedan od najlaksih efekata za DIY. Evo jednog nasumicnog primera - nazvali su je "Stratotrasto". Meni bi za ovo trebalo 20 - 30e (najskuplje ovde su neki bolji potenciometri) i jedno slobodno popodne... Nemam pojma kako bi zvucalo.
Primer distorzije:
Ali posto covek hoce BAS istu takvu distorziju kakvu daje taj doticni plugin - najpametnije je upotrebiti taj v-machine i imao bi isti taj efekat - on stage. Samo, ne bi izbegao digitalni deo, i dalje bi bilo slicno kao da je uzeo laptop i povezao ga... Ili sto da ne, mozda i kravadinkovu platformu (krava
dinkinu ?!) ? Mogao bi i ceo NI GUITAR RIG da potera ?