Quote:
Originally Posted by herbsmanno1
koristim infrasonic m48, i u abletonu i u frutiju maši tonove za polustepen ili dva. Tj, ja kad osviram c na njemu, virtual keyboard u programu odsvira npr d ili e. Mogao bih to da prihvatim da imam neku šlj marku, ali i fruity i ableton vide da je to m49, doduše ne piše infrasonic, ali mislim da je to to. dali možda neko zna rešenje? unapred hvala
|
Hmmm, čudno zaista... Pa pazi ovako, ja iskreno ne poznajem te tvoje klavijature ali imam teoriju u čemu je možda štos... Dakle, čim ti se ista stvar dogadja i u FL Studiju i u Ableton-u verovatno je problem negde van tih programa. Predpostavljam da imas neki drugi programčić koji si dobio uz klavijaturu u kome vršiš sva glavna podešavanja vezano za nju, pa možda negde imaš opciju da "pomeriš" klavijaturu za oktavu više ili niže ili pak da TRANSPONUJES u neki drugi "štim"... Ako nemaš takve opcije u tom programu možda imaš neko dugme na klavijaturi koje si slučajno pritisao. Ne znam, meni to dođe kao neko najrealnije rešenje pa ti sad probaj...