Quote:
Originally Posted by disco violence
...Jer mozda je ovaj plug jedna od retkih stvari gde jedan tako naizgled jednostavan softwer zvuci bolje od gimile hardwera za koji znam tu ubrajam gomilu gitarskih distorzija koje su tu negde ali to nije to.Ovaj plug je to i nema potrebe za boljim,bar po meni.
|
Stani, polako... Ja ne razumem samo, da li ti hoces da napravis *bas takav* plugin - samo hardver, ili jednostavno hoces da napravis hardversku distorziju za koju bi nasao neku shemu na netu ? Mislim da je skoro pa nemoguce po softveru napraviti hardverski - narocito analogni uredjaj. Ako i dalje imas zelje da krenes da se bavis time, mogu ti ponuditi neke reference ka nekim sajtovima.
Napravices neku distorziju, imaces mogucnost da probas da je izmenis, da se igras elementima (dok ne spalis iste, ili jos gore - uredjaj na koji je vezana), ali tako se pocinje. Ja sam svoj prvi rucni rad pojacala povezao na izlaz sa Amige500, koju sam kupio prodajuci delove tela, ali proradilo je

A moglo je i da ne proradi... Da mi sprzi "prijateljicu 500"

Ko zna, mozda na kraju i dobijes ono sto si hteo, ali treba ti velika zelja i strpljenje, malo predznanja i srece. Dan danas koristim svoje DIY pojacalo za slusanje muzike u kuci... A dosta se i nauci usput.
Quote:
Originally Posted by disco violence
Nisam se uopste bavio pravljenjem PCBova ali bi zeleo da saznam malo vise o tome.
|
Ako i dalje zelis da nesto naucis oko PCBa, nacina izrade u kucnim uslovima i slicno, mozes pogledati
ovde
Postoje razne DIY metode, od crtanja markerom do foto postupka. Ja licno volim foto postupak, jer jedino tako - skoro da moze da se napravi stampa za maticnu plocu ! Ostale metode su malo neprecizne...
Nije toliko komplikovano kako izgleda, foto sprej se da lako nabaviti, zivina sijalica takodje, u nekoj radnji elektro instalacija i ne mora da ide preko prigusnice, ne mora da se razbija, samo je malo duze vreme ekspozicije i to je to. Trebace ti laserski stampac, paus, foto lak, zivina sijalica, stona lampa, sona kiselina, hidrogen, kausticna soda za razvijanje foto laka (oprezno s ovim, nagriza kozu kad je koncentrovana), mala rucna modelarska busilica 1mm, lemilica, kalaj...
@Kravadinka - Svaka cast na trudu - to ja zovem entuzijazmom