View Single Post
Old 13-02-2011, 06:14 PM   #10
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Kako napraviti hardware na bazi vst-a?

[quote=psionic;299220]Ako bas zelis da se oprobas u tome, ima po netu dosta shema za napraviti. Skini jednu, naoruzaj se strpljenjem i kreni u akciju. To je vise posao za entuzijaste, tj. ljude koji vole da se time bave - kao modelarstvo npr. Sto se distorzija tice - pa mislim da je to jedan od laksih efekata za pravljenje - e sad kako ce zvucati - moras da napravis, pa da vidis. Mislim da ce softver svakako bolje zvucati od DIY naprave, ali ako zelis, probaj...

Pojacala su malo zeznutija i potrebno ti je nesto predhodnog iskustva...

Upravo na ovom forumu su pravili klon kompresora 1176 i SSL i mozes prelistati te teme. Videces sta i kako to otprilike ide.

p.s. Ne znam koliko si se u zivotu bavio pravljenjem PCBova, ali nekad na sajtu daju kompletan layout u PDF formatu, pa sve sto treba jeste da to odneses nekome ko radi stampane ploce, da ti po tome uradi. Kod njih je obicno najmanja kolicina 10 komada. Drugi nacin je da sam nagrizas plocu. To je lep hobi, a na internetu, pa cak i na domacim sajtovima, ima detaljno objasnjen postupak, tako da mozes da se i sam oprobas u tome.[/
Ja sam ovo nikada ne bi mogao odraditi,imam nekoliko drugara koji se razumeju,moja je samo ideja.Jer mozda je ovaj plug jedna od retkih stvari gde jedan tako naizgled jednostavan softwer zvuci bolje od gimile hardwera za koji znam tu ubrajam gomilu gitarskih distorzija koje su tu negde ali to nije to.Ovaj plug je to i nema potrebe za boljim,bar po meni.
Nisam se uopste bavio pravljenjem PCBova ali bi zeleo da saznam malo vise o tome.
disco violence is offline   Reply With Quote