Thread: Struja?
View Single Post
Old 12-02-2011, 01:43 AM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Struja?

Sva ta tehnika nije veliki potrosac - mislim na te kompjutere i ostale sitnice - nema sanse - jedino bojler, ves masina... Nisi rekao kako se grejes ? TA, klima... ?

Evo mog slucaja: Slicno kao i ti ovo ostalo PC, sporet, bojler... a grejem se na norveski radijator (jaicne 1,5 KW), uljni radijator u drugoj sobi (2,5 KW) i klima povremeno... Najvise sto mi je stiglo je 5500 din - sa TVom. Da, bitno je i kolika je grejna povrsina... Ja sam u stanu od 50 kvadrata. Znaci ili si u kuci od 300 kvadrata, ili drzis otvorena ulazna vrata zimi, ili su se oni tamo zeznuli oko obracuna. Inace, imao sam prilike da cujem da se ljudi zale na prevelike racune... Koliko je tvoj racun ?

Potrosnja se racuna najgluplje receno, ovako: imas npr pec koja ima grejac snage od 1,5 KW - radi sat vremena - potrosice 1,5 KWh. Naravno, skoro ni jedan uredjaj ne radi bez gasenja u toku jednog sata, mislim od tih vecih potrosaca. E sad, ima tu i oni rezimi potrosnje, pa neke zone... U zavisnosti od svega toga menja se cena po KWh

Ako ti i dalje izgleda mnogo, nema ti druge nego da se zalis.

Last edited by psionic; 12-02-2011 at 01:57 AM.
psionic is offline   Reply With Quote