View Single Post
Old 11-02-2011, 08:11 PM   #357
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Posto sam tek sad shvatio kako ti soba izgleda:
1. plafonski difuzor bih orijentisao horizontalno (suprotno od toga sto je nacrtano),
U predhodnom postu sam za to napisao : "Shvaćam (barem mi logika tako ka?e ) da bi te da?čice trebale biti okrenuto horizontalno na smijer slu?anja, ali mi dimenzija samoga rama clouda (pogledaj na sliku gore, na zadnji cloud, gdje pi?e crvenim slovima "OVA DIMENZIJA") ne dovoljava da stavim da?čicu od 114cm kakove trenutno imam ..." Takva mi je dimenzija i na prednjem cloudu

ZER BI BIO TOLIKI PROBLEM DA IH STAVIM OKOMITO , ALI DA SAMO PRODU?IM DA?ČICE, TJ DA STAVIM JEDNU ZA DRUGOM OKOMITO samo sa jednim nizom ...

Quote:
2. Binarne difuzore bi stavio na sve superchunks, iza zvucnika, gore i dole. iza zvucnika mogu biti horizontalni, oni u uglovima na plafonu mogu da se orijentisu po tvom izboru kako ti lepse izgleda.
Ok.

Quote:
3. Binarni difuzori u zadnja dva apsorbera (zadnji zid), levo i desno od QRD, nisu postavljeni simetricno, kao u ogledalu, a trebalo bi.
Ok ali se kosi sa predlogom br. 5 ....

Quote:
4. Levi i desni apsorberi ne bi trebali imati simetricnu strukturu, nego treba niz poceti na levom od prednje strane, prekinuti niz kad dodjes do kraja apsorbera, te nastaviti na drugom... na desnom isto tako, pocinje se od prednje strane, prekine na kraju i nastavi niz na drugom.
Ok, shvatio. Znači krenem na lijevom zidu s lijeva na desno na prvom absorberu sa početkom niza i isti takava niz na dva desna absorbera s lijeva na desno ... KAPIRAM

Quote:
5 Niz za levi i desni apsorber moze da se zapocne na levom i desnom superchunku, da se prekine (niz) kad se dodje do kraja, pa zatim nastavi na levim i desnim apsorberima kako sam vec napisao... ta sekvenca se moze zavrsiti na zadnjim superchunks, pa prekinuti i nastaviti na zadnjim apsorberima... imas dovoljno nula i jedinica da napravis ceo polukrug u jednu i u drugu stranu a da ti se sekvenca ne ponovi ni jednom.
Jo? sam dodatno obasjan . Ali u tom slučaju nemam nidgje u prostoriji zrcalnu sliku binarnog difuzora ... po?to idem u krug ...

Quote:
6. superchunks ne trebas pokrivati binarnim difuzorima od poda do plafona (ako ti je smor)... nego mozes nastaviti u visini bocnih apsorbera.
Ok., bit će mi mo?da lak?e, ali ću to ipak da provjerim (kako bi izgledalo) kad nacrtam u sketch-upu ... ili ću da idem horizontalno po njima od poda do stropa ...

Quote:
7. Na levoj strani, na mestu gde su ti desno vrata, pokusaj da imitiras isti tip refleksione povrsine kao sto je desno... ako je na vratima staklo... stavi, recimo, uramljenu i zastakljenu sliku u velicini stakla na vratima. To je postovanje simetrije za prve refleksije.
Tu sam te izgubio . Na lijevoj strani iznad absorbera je prozor ?! A ta vrata na suprotnoj strani su ram popunjen vunom i presvučen tkaninom, ZNAČI POROZNA SU !!!

LIJEVA STRANA ... PROZOR

DESNA STRANA ... VRATA

SLIKA DOK SAM IH RADIO ...

Quote:
nadam se da sam ista objasnio, ako nisam... pitaj ponovo... pokusaj da nacrtas ovo sto sam ti novo ispricao da bi video da li smo se razumeli.
Ću da probam kad uhvatim vremena ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote