View Single Post
Old 11-02-2011, 07:36 PM   #355
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Posto sam tek sad shvatio kako ti soba izgleda:
1. plafonski difuzor bih orijentisao horizontalno (suprotno od toga sto je nacrtano), Ne bih prekidao niz, pa nastavljao, nego bih produzio letvice kako su krenule... niz moze da se zapocne takodje od prednje strane.
2. Binarne difuzore bi stavio na sve superchunks, iza zvucnika, gore i dole. iza zvucnika mogu biti horizontalni, oni u uglovima na plafonu mogu da se orijentisu po tvom izboru kako ti lepse izgleda.
3. Binarni difuzori u zadnja dva apsorbera (zadnji zid), levo i desno od QRD, nisu postavljeni simetricno, kao u ogledalu, a trebalo bi.
4. Levi i desni apsorberi ne bi trebali imati simetricnu strukturu, nego treba niz poceti na levom od prednje strane, prekinuti niz kad dodjes do kraja apsorbera, te nastaviti na drugom... na desnom isto tako, pocinje se od prednje strane, prekine na kraju i nastavi niz na drugom.
5 Niz za levi i desni apsorber moze da se zapocne na levom i desnom superchunku, da se prekine (niz) kad se dodje do kraja, pa zatim nastavi na levim i desnim apsorberima kako sam vec napisao... ta sekvenca se moze zavrsiti na zadnjim superchunks, pa prekinuti i nastaviti na zadnjim apsorberima... imas dovoljno nula i jedinica da napravis ceo polukrug u jednu i u drugu stranu a da ti se sekvenca ne ponovi ni jednom.
6. superchunks ne trebas pokrivati binarnim difuzorima od poda do plafona (ako ti je smor)... nego mozes nastaviti u visini bocnih apsorbera.
7. Na levoj strani, na mestu gde su ti desno vrata, pokusaj da imitiras isti tip refleksione povrsine kao sto je desno... ako je na vratima staklo... stavi, recimo, uramljenu i zastakljenu sliku u velicini stakla na vratima. To je postovanje simetrije za prve refleksije.

nadam se da sam ista objasnio, ako nisam... pitaj ponovo... pokusaj da nacrtas ovo sto sam ti novo ispricao da bi video da li smo se razumeli.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote