View Single Post
Old 11-02-2011, 07:10 PM   #3
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Gde ti je osa slusanja odnosno... gde su ti zvucnici a gde si ti... dodaj mi to na sliku da bi ti mogao odgovoriti a da ne pogresim.
Prila?em sliku.

Shvaćam (barem mi logika tako ka?e ) da bi te da?čice trebale biti okrenuto horizontalno na smijer slu?anja, ali mi dimenzija samoga rama clouda (pogledaj na sliku gore, na zadnji cloud, gdje pi?e crvenim slovima "OVA DIMENZIJA") ne dovoljava da stavim da?čicu od 114cm kakove trenutno imam (dofurao sam danas nekakvih 80 komada ) ...

Quote:
za bocne, od ose slusanja krenes s desna na levo od recimo 1 pa nadalje...
a s leva na desno isto od 1 kao u ogledalu... ako su vertikalne...
Znači ovako otprilike postavljeno na absorbere ...ovo je negdje niz od sredine na jednom absorberu, pa odmah do njega jest isti niz samo rotirani, a na drugoj slici jest zrcalna slika druge strane ...

LIJEVI ZID ...

DESNI ZID ...

Quote:
Inace .. ne moras od poda do plafona
Nisam ni mislio, jer bi mi to uni?tilo estetiku, a i ne znam gdje bi mogao ići od poda do plafona ...

Quote:
nadji gde ce ti usi biti (na kojoj visini) pa tih 114cm rasporedi kao 57cm na gore i 57cm na dole... skroz u krug.
Tu te shvaćam da bi trebao tretirati prve refleksije, ali tu je i problem!!!! Jer lijevu stranu mogu tretirati, jer na tom zidu imam viseći absorber (pogledaj sliku gore), ali na desnoj strani na poziciji prve refleksije mi se nalaze KLIZNA vrata (koja su mi ujedno i absorber), pa nemogu ni?ta da stavim na njih jer se nebi mogla otvarati-zatvarati ... PONAVLJAM DA SU KLIZNA !!!!

Stavio bih jo? binarni difuzor na zanji cloud i zadnje absorbere ...

ZADNJI ZID

POGLED ODOZGO

Quote:
Time mozes ustedeti na dascicama ..
Tu se ne mora? brinuti, jer da?čica ima ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote