Quote:
Originally Posted by bornaa
kejkz neki vele da nemaju nikakve probleme. a sad, dal su gluhi ko ti il naprosto nedu u taj rang frekvi, e to ne znam, il su im monitori fakat bez greske sta sumnjam.
http://www.gearslutz.com/board/so-mu...ries-adam.html
kome se da istrazivat, tu ima brdo ljudi koji opisuju taj problem, a ja eto, danas posluso 2 para i oba sjebana.
edit:
ovo da uvijek tjeras drugi kanal s basom je meni neprihvatljivo jer volim dizajnirat svoj zvuk a sad ako ocu sintetizirat bas zvuk koji ocu moram ga imat solo, ili bas ili kick. a da mi brat bratu prdi dok svira nema šanse da cu napravit sta ocu tj cut uopce sta radim.
tu je takodje ta fora da neko nece skuzit problem ako radi akustičnu glazbu di se tamo nit nede tolko ili ako ima drugi workflow kao ti jan. a takodje ako je bas dominantan dio u stvari, prdice. uglavnom, neprihvatljivo.
|
Pazi, ja radim hiphop, znaci mnogo 808 zvukova, dubokih bass linija itd...Kad shtimam 808, tvikeujem neki sint za bass, to radim tiho, na 30-ak % od snage zvucnika tad nemam port noise, i tako radim kad tvikujem sintove itd ... Kad miksam, retko sta slusam solo ... A radio sam 2 miksa za Rockness-a (grupa Heltah Skeltah, ko iole slusa rap zna ko su oni), ljudi nisu imali zamerke ni na sta... Sta vise rekli su da im je odnos kick-bass perfektan
ALI bas KAO TI, da sam znao za taj problem sa port noise-om kad sam kupovao Adame ne bi ih kupio ... Mozda bih uzeo KRK VXT 6, ili Dynaudio BM6a... Ali opet bez obzira na port noise, mislim da su A7x superiorniji i detaljniji od oba gore navedena zvucnika, tako da mi je mozda bolje sto sam se "zajebao"