Quote:
Originally Posted by Eomsy
Ej, LJUDI ... Prednost što imam stalni posao svaki put me "iznenadi" ... Zašto ? Zato jer sam danas shvatio da mi je materijal za moje binarne difuzore na dohvat ruke  ... Uglavnom, imam dovoljnu količinu daščica dimenzija 7 cm širine, 114 cm dužine i 1 cm debljine ... So, binarni difuzori, "hir aj kam"  ..
|
super.... nastavljamo dalje...
Quote:
Pa stoga imam jedno pitanjce for Boggy!
|
ok
Quote:
Idem po tvojoj tablici recimo od pozicije 113 do pozicije 55 na glavnom "oblaku" iznad pozicije slušanja. Da li mogu da idem redoslijedom s lijeva na desno u jednom redu, pa pređem u drugi s desna na lijevo na stavljajući sekvencu (kao na slici, prateći strelicu) ili ...
|
Gde ti je osa slusanja odnosno... gde su ti zvucnici a gde si ti... dodaj mi to na sliku da bi ti mogao odgovoriti a da ne pogresim.
Quote:
S druge strane, nisam baš razumio, pa zato pitam u vezi bočnih absorbera. Kada postavljam binarni difuzor na njih, postavljam ih okomito, jel?
|
Da, ako zelis difuziju od binarnog difuzora na bocnim zidovima ... vertikalno, ako zelis vise estetiku ... onda horizontalno.
Quote:
Recimo da sam išao od pozicije 100 pa do pozicije 75 (govorim trivijalno  ) s lijeva na desno na lijevom absorberu. Zar onda idem od pozicije 75 do 100 s lijeva na desno na desnom absorberu ? Odnosno kao ZRCALNA SLIKA  ?
|
za bocne, od ose slusanja krenes s desna na levo od recimo 1 pa nadalje...
a s leva na desno isto od 1 kao u ogledalu... ako su vertikalne...
ako su horizontalne samo ih redjas odozdo na gore ili obrnuto i nastavljas ih....
Inace .. ne moras od poda do plafona
nadji gde ce ti usi biti (na kojoj visini) pa tih 114cm rasporedi kao 57cm na gore i 57cm na dole... skroz u krug.
Ono sto preostane do plafona i do poda uradi punim daskama, osb, mdf, gips.... sta nadjes.
Time mozes ustedeti na dascicama ..
Nacrtaj u sketchupu zajedno sa zvucnicima i pozicijom slusanja (bez detalja... samo uprosceni crtez), kako si razumeo pa stavi sliku da proverim.
Quote:
To Shot ... Hvala što pratiš  ...
|
da... hvala Shotu... !
pozdrav
bogi