View Single Post
Old 10-02-2011, 09:56 PM   #353
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Ej, LJUDI ... Prednost što imam stalni posao svaki put me "iznenadi" ... Zašto ? Zato jer sam danas shvatio da mi je materijal za moje binarne difuzore na dohvat ruke ... Uglavnom, imam dovoljnu količinu daščica dimenzija 7 cm širine, 114 cm dužine i 1 cm debljine ... So, binarni difuzori, "hir aj kam" ..
super.... nastavljamo dalje...
Quote:
Pa stoga imam jedno pitanjce for Boggy!
ok
Quote:
Idem po tvojoj tablici recimo od pozicije 113 do pozicije 55 na glavnom "oblaku" iznad pozicije slušanja. Da li mogu da idem redoslijedom s lijeva na desno u jednom redu, pa pređem u drugi s desna na lijevo na stavljajući sekvencu (kao na slici, prateći strelicu) ili ...
Gde ti je osa slusanja odnosno... gde su ti zvucnici a gde si ti... dodaj mi to na sliku da bi ti mogao odgovoriti a da ne pogresim.
Quote:

S druge strane, nisam baš razumio, pa zato pitam u vezi bočnih absorbera. Kada postavljam binarni difuzor na njih, postavljam ih okomito, jel?
Da, ako zelis difuziju od binarnog difuzora na bocnim zidovima ... vertikalno, ako zelis vise estetiku ... onda horizontalno.
Quote:
Recimo da sam išao od pozicije 100 pa do pozicije 75 (govorim trivijalno ) s lijeva na desno na lijevom absorberu. Zar onda idem od pozicije 75 do 100 s lijeva na desno na desnom absorberu ? Odnosno kao ZRCALNA SLIKA ?
za bocne, od ose slusanja krenes s desna na levo od recimo 1 pa nadalje...
a s leva na desno isto od 1 kao u ogledalu... ako su vertikalne...
ako su horizontalne samo ih redjas odozdo na gore ili obrnuto i nastavljas ih....
Inace .. ne moras od poda do plafona
nadji gde ce ti usi biti (na kojoj visini) pa tih 114cm rasporedi kao 57cm na gore i 57cm na dole... skroz u krug.
Ono sto preostane do plafona i do poda uradi punim daskama, osb, mdf, gips.... sta nadjes.
Time mozes ustedeti na dascicama ..

Nacrtaj u sketchupu zajedno sa zvucnicima i pozicijom slusanja (bez detalja... samo uprosceni crtez), kako si razumeo pa stavi sliku da proverim.
Quote:
To Shot ... Hvala što pratiš ...
da... hvala Shotu... !

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 11-02-2011 at 01:07 AM.
boggy is offline   Reply With Quote