View Single Post
Old 09-02-2011, 08:27 PM   #346
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Onda ona pojava nema veze s tim....
OK, onda neću da drkam odozadi Adamovca ...

pametno je sacuvati merenja ... .[/quote]
Ni?ta ne bacam niti deletiram ... od prvih slikica gdje je bio kr? u podrumu ... tak da nema? frke za mjerenja. Spremljena na sigurno ..

Quote:
...koja sada imas i kada god zavrsis jednu simetricnu fazu izmeri ponovo sa ISTIM pozicijama zvucnika i mikrofona i bez namestaja u prostoriji... tako ces najbolje steci utisak sta si, zapravo, uradio...
OK, Prila?em sliku novog RT60, pa me ne?to zanima ...

Kao ?to vidi?, RT60 je u visokima vi?e onom kojem treba od 157 ms, pa me zanima da li bi trebao ići sa ?irim letvicama za binarni difuzor (kako nebi dobio samo dodatne refleksije visokih) ili taj dio nije va?an, već samo da se dobiju DODATNE REFLEKSIJE ...

Quote:
p.s. obelezi na pogodan nacin na plafonu ili podu gde su ti sada mikrofon i zvucnici... ako to radis na plafonu, viskom mozes preneti poziciju koju si imao... za zavucnike se markira polozaj polovine sirine prednje strane. Mikrofonu se obelezava polozaj kapsule... vrha mikrofona... Visine zabelezis na papir.
He, he, iscrtan mi je pod , a i zapisao sam udaljenosti od svega kako nebi zaboravio gdje mi je sweet spot ...

P.S. Dok sam oduzimao ukupnu litra?u elemenata od volumena prostorije, da li sam trebao uvrstiti i volumen stalaka i zvučnika .. jer to nisam, već samo difuzora i absorbera, te SC-a ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote