View Single Post
Old 09-02-2011, 08:02 PM   #5
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
OK, bum se poigrao, pa ću vidjeti kaj bu se desilo ... Inače hi shelving na Adam A7 je od 6 kHz -a ...
Onda ona pojava nema veze s tim...
Quote:
Pitanjce: Ako sam dobro shvatio navedene threadove o binarnim difuzorima navodim sljedeće (pa me molim te ispravi ako griješim).

Debljina letvice nije bitna, kao i dubina ...
Recimo da je :
1- letvica
0- nema letvice, ali se ostavlja ista širina kolika je i sama letvica 1
z - razmak ili well između letvica koji si sam zadao (bez obzira koja ona bila )
ja ubacujem zazor od 5mm-10mm izmedju letvica kad su jedna do druge, i pri tom ga ne "zaboravljam" kada letvice nema.
Quote:
Znači da slaganje binarno difuzora prema tvojoj tablici ide (od 126 koraka prema nuli) ...

1,z,0,z,0,z,0,z,0,z,0,z,0,z,0,z,1 ... itd
da
Quote:

Što bi značilo da ja fizički imam 64 letvica u cijeloj tablici (ako sam dobro izračunao) jel?
63 ili 64 ... koeficijent pokrivanja je 50%, sa zazorom je to nesto manje... 45% recimo.. moze se sracunati...

zazor je neophodan da ipak imas protok vazduha izmedju letvica i ne pokvaris apsorpciju bassa koju sada imas
pametno je sacuvati merenja koja sada imas i kada god zavrsis jednu simetricnu fazu izmeri ponovo sa ISTIM pozicijama zvucnika i mikrofona i bez namestaja u prostoriji... tako ces najbolje steci utisak sta si, zapravo, uradio..

Srecno!

pozdrav

bogi

p.s. obelezi na pogodan nacin na plafonu ili podu gde su ti sada mikrofon i zvucnici... ako to radis na plafonu, viskom mozes preneti poziciju koju si imao... za zavucnike se markira polozaj polovine sirine prednje strane. Mikrofonu se obelezava polozaj kapsule... vrha mikrofona... Visine zabelezis na papir.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 09-02-2011 at 08:07 PM.
boggy is offline   Reply With Quote