View Single Post
Old 08-02-2011, 08:13 PM   #337
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
OK, da li bi išao sa tim nizom na sve absorbere (sa strane, zadnji) ili samo zadnje? Da li bi mi pri tome na zadnim absorberima smetala poprečna daska/MDF koju već imam? Ili možda ovako tretirati samo prve refleksijske absorbere sa sweet spot cloudom?
S obzirom na tvoje rezultate za RT60, treba da ih stavljas dokle god ne podignes vreme reverberacije na preporuceni nivo... sada imas stare izmerene rezultate, idi po svojoj logici i svojim finansijskim mogucnostima... i vidi sam koliko ce recimo samo bocni binarni difuzori preko postojecih apsorbera podici vreme reverberacije u sobi... pri tom nemoj zaboraviti da ti je slusni test najbitniji.
Pri tom "daske" nece preterano smetati apsorberima, i ovaj metod smo primenjivali u dosta studija cak pisali rad za AES, i to je prakticno jedini nacin da se u MALOJ SOBI sredi pristojno bas ali ne uniste vredne refleksije visokih frekvencija.

Ne savetujem neke daske... idi sa nekim letvicama... jeftinim po mogucstvu ... 5cm sirine ili kakve nadjes...

Takodje ti savetujem da proveris sta ti je sa odzivom ADAM A7 jer onaj shelving na visokima mozda potice od nekog njegovog ekvilajzera... ako ga ima.. taj shelving bas i nije "zdrav" da ostane... a skoro da sam siguran da potice od zvucnika ako nesto drugo u lancu ne zeza... ako ti nije tesko proveri to...

pozdrav

bogi

p.s. iskustvo mi govori da ce se najverovatnije sve apsorptivne povrsine morati prekriti polupropustljivim binarnim difuzorima, da bi se povecao RT60 na preporuceni nivo.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 08-02-2011 at 08:28 PM.
boggy is offline   Reply With Quote