View Single Post
Old 06-02-2011, 08:49 PM   #31
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Double overheads

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
al čini mi se da ovako napamet previđamo jednu veoma bitnu stvar - naime, svo vreme pričamo o poravnjanju doboša sa overheadima, gubeći iz vida ostale komponente bubnja od kojih zvuk stiže do overheada i snare direkta u različitom tajmingu. Tipa, ako bismo pomerili dobošev direkt prema overheadu, samim tim bismo pomerili i curenje hajheta ili noge u isti, u odnosu na njihovo curenje u overheadima, što, čini mi se može dovesti do flamovanjai pojava još bizarnijih problema. Ipak mi se doima da je ručno samim pozicioniranjem mikrofona tako da se faze slažu kollko je moguće (obzirom na kratkoću talasnih dužina srednjih i visokih frekvencija), jedino efikasno rešenje, a da naknadno pomeranje može napraviti više štete nego koristi

To o cemu pricas moze samo da smanji fazne razlike jer samim tim (posto je kontra blizu dobosa,mislim na mic kontre i razdaljinu od OH) se smanjuje razlika i na tome, pa kontra bude samo jos vise "u gruvu" sa OH......

Bitch je u pravu, na bubnju nije toliko izrazeno jer su relativno male razdaljine u pitanju. Sem toga, licno, kao bubnjaru,a dosta vremena provodim na zvuku bubnja, ovo je sigurno nesto sto nekako "sjedini" sound bubnja do tancina koje volim da cujem...

Otvori neki stari projekat pa probaj...
Kazem, nema astronomskih razlika, cak se i na drum solo ne mora ni cuti na prvu loptu, ali se oseca u mixu...

Last edited by Bockie; 06-02-2011 at 08:58 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote