Quote:
Originally Posted by Arthur
Lično mislim takođe da nema mita, i negde verujem da je analogno sabiranje u punom smislu te reči i realizovano na kvalitetan način svakako superiornije od zaokruživanja decimala i ditheringa na svakom koraku, no je opet realno da jako malo ljudi to čuje. A ponajmanje da je bitno za samu prodaju, to su već babe i žabe. I mislim da jedino mix inženjeri treba da se zanimaju tom tematikom, ukoliko imaju uslova za to, i u stanju su da čuju. A poznajem nekoliko kolega koji su pak, osetnu razliku čuli na verodostojnim blind testovima. Mene čak više od samog summinga privlači ergonomija i način mixanja na analognim stolovima, daleko od miša i tastature, al to je samo moj trip. Pritom, mislim da je trip čoveka koji radi APSOLUTNO NAJBITNIJA i najpresudnija stvar za efikasan rad. Ako je neko stara garda i navikao je na nešto, i oseća da ga kompjuteri sputavaju ili šta već, koliko god to ne bio u stanju da dokaže činjenično, toliko ga to DEFINITIVNO ograničava mentalno i teže mu je da skoncentriše i da svoj maximum.
Mislim da je ispoštovan trip čoveka koji nešto radi, definitivno bitnija od bilo koje tehničke činjenice koja utiče na proces.
|
E to je to. Bas tim recima. Ovo je stivo za skole!
Lepo si ovo pojasnio cika Arthure,bas,bas...!
Evo sad je ova tema sticky...!