View Single Post
Old 05-02-2011, 01:49 PM   #12
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Double overheads

Ima nekoliko "faza" u ozvuci bubnja.
Jedna je trpanje sto vise mikrofona a jedna je sklanjanje istih...

Ni jedno ni drugo nije bolje, nego je tako. Ja sam sad u fazi sklanjanja mikrofona, i jebes mi sve dobijem VECI sound...

E sad...moze da se koristi vise overa, ali kad to radim radim jer zbog neceg mora, a ne da bi eto tako radio. Obicno je sjajno staviti negde gde je ride bitan,ili neki china ili nesto , recimo obican sm58 kao dodatni mic na overe, tik na tu cinelu. Tako u mixu mozes smanjiti ili pojacati overe da ti ostalo bude cool, a imati dodatno "mast" sa ovakve cinele, za odredjenu svirku je bitno.

Prvo sto upalim od plug-ova kad otvorim projekat je Phasescope! To je neka navika jos iz Radija, gde je na MCI-u stajao na meter bridgeu stari zeleni katodni scope.

Dakle overi mogu, ali jaaaaaako pazite na fazne razlike, ne samo sa ostalim overima, vec i sa svim ostalim, jer dzabe sve ako pojebes dobos,npr, pa imas dobar room a umesto kick i punch je rum-punch...

Fora sa obrtanjem faze, o kojoj cika Arthur prica je fenomenalna stara fora! Isto to se izuzetno lepo primenjuje kada se radi i sa EQ-om!
Kad ne mozes da nadjes gde je "meso", nadjes gde ga nema i "obrnes" eq...
Isto tako mozes da nadjes gde je "najgadniji" i "seces"...

Bockie is offline   Reply With Quote