Dakle, radi se o Studio Jork u Dekanima,Koper, u Sloveniji.
Dizajn je radio Andy Munro and Associates,Live End Dead End, cijeli studio ima danje svijetlo, control room ima oko 60m2, to se zove pošteni control room
Ne znam koliko je velika soba za snimanje ali je velika.
Tako da mislim da po samim dimenzijama soba ovaj studio nema konkurencije.
Monitoring je ATC SCM 150 main i ATC SCM 20 nearfield, ima i drugih nearfielda ali.....
Ne mogu reći da sam čuo sve control roomove u ex Yu, ni blizu, ali čisto sumnjam da ima nešto bolje od ovoga jer je ovo savršeno.
Takav prekrasan, prirodan a kontroliran zvuk se rijetko bilo gdje može čuti a kamoli kod nas. Čuo sam ga samo još u jednom studiju koji je dizajnirao Recording Architecture. Akustika je super i u CR i u sobi za snimanje.
Ajmo dalje, u sobi za snimanje postoje 2 iso booth-a za snimanje bilo čega, tipa bubnja ili vokala ako cijeli band želi svirati zajedno, ima novi grand piano, original Hammond sa Leslijem, Rhodes, nekoliko setova bubnjeva, kolekcija vrhunskih vintage gitara i bas gitara i pojačala.
Kolekcija mikrofona je

. Neumann U47, M49, U67, U87, AKG C12, B&K 4006, itd. Apsolutno sve radi kao novo.
Nema konkurencije.
Od analognih trakaša imaju Soundcraft Saturn 24 i Ampex ATR 800.
Na žalost nisam mogao isprobavati jer sam radio na projektu koji je imao konstantne promjene aranžmana u miksu, da ne kažem i u masteringu.
Popis outboarda možete pogledati na njihovom sajtu , da ne nabrajam sad sve ali mislim da to nema nitko ni blizu.
Snimanje i miks je na Digidesign HD Icon sistemu-D- Command sa 3 192, Mytek converteri i Lavry Gold.
Od pluginova imaju sve.
Studio ima sobe za spavanje, može spavati oko 8 ljudi.
Po meni je ovo najbolji studio u ex Yu, odličan balans modernog i vintage. I to ne samo po opremi nego i po ljudima. Rade otac i sin zajedno i to je jedan spoj old school-a sa modernim pristupom. Ono što je najbitnije je da svaki komadić ove opreme radi jer oni to sve sami održavaju i paze.
Još kad ih nagovorim da uzmu CLASP
Pozdrav