View Single Post
Old 04-02-2011, 10:00 AM   #43
kissellii
Member

Default Re: Sunovrat pop kulture

Ne vidim sunovrat pop kulture
Vidim da sam stariji i da me je mnostvo dostupnih sadrzaja smorilo, i sve sam oholiji.
Takodje znam da danas kad cujem neku ljigu iz svoje mladosti na koju sam tada prezrivo gledao sad je pevusim, urezalo se valjda u tim godinama formiranja sve i svasta. I dalje ne mislim da je to bog zna sta ali meni prija.
Danas je veci izbor dostupan svima, malo internet znanja i sva su vrata otvorena.
I svako bira.
Istina, gade mi se megalomani kojima nikad dosta - zasto basista ne napravi par emisija koje bi bile pandan hitu meseca i promociji demo bendova u nekim ok terminima. Moze mu se sad i tesko da bi ga ugrozilo ozbiljno ali valjda se taj mentalni sklop menja sa kontom u banci. Pri tom sam ubedjen da on privatno ne slusa ono na cemu zaradjuje. Mada, to i nije pop.
Zasto Britanci uvek naprave nesto manje ljigavo od USA. Mislim da su zato 80 te i bile drugacije u smislu pop produkcije koja jeste bila komercijalna ali kao da je manje ciljano pravljena za naaajsiru masu. Ili je samo trebalo vremena da marketing profesionalizam zadje tako duboko u sve pa da band postane brand.
A producenti, oni rade za novac. To je profesija.
Ako ocekujemo proboje, tj ako su uopste moguci, oni ce doci od nerazumnih producenata, muzicara i sl kojima pored toga sto su nerazumni tj imaju neku svoju viziju imaju i neku dobru vilu koja ce ih ispratiti i omoguciti im da to njihovo ludilo prodje.
I ko zna kakva nas buducnost po pitanju multimedije ceka.
Scenario po kome se sve komercijalno naplacuje a sa druge strane imate paralelni svet ljudi koji putem interneta i besplatnih alata prave, produciraju, razmenjuju i slusaju sadrzaje koji su za nekakvo uze druzenje i solo konzumiranje nije nemoguc.
Mada, svaki racunar zablesavi pa mora da padne reset. Za planetu je mozda opet neminovan jedan
kissellii is offline   Reply With Quote