ja se već duže vreme igram sa sličnim pristupom, i imam različite rezultate, muke i uspehe, i nisam siguran da sam još uvek ovladao u potpunostima svim tim nijansama. Al uglavnom počinjem od klasičnog A-B stereo par-a na jednom stalku iznad glave bubnjara, pa sa još nekoliko close majkova na preklopima činela ili na mestima udaranja u iste (u zavisnosti od toga koliko ih ima

) i obavezno jedan room stereo par, na 4-8 metra od bubnja.. pa i tu ima varijacija na temu dal omni ili kardioida mikrofoni, dal dinamike ili kondenzi i sl. Svakako sam od zaključaka do sada došao do osnovnog (rupa na saxiji), da je dobar sound dobrog bubnjar sa dobro naštimovanim dobrim bubnjem (ovim redosledom), ipak presudan za sve. Ovaj setup, koji sam zamislio ne bi li krpio lošije bubnjare, zapravo pada u vodu u slučaju istih, i rađam mečku da se snađem kad neko npr kolje hajhet a ne ume da napravi tačku na nozi u sobi i sl. I drugi zaključak je da bi voleo što više large diaphragm mikrofona u studiju, al koštaju dosta, i nemam ih mnogo