Pa Macarena je bio letnji hit!! To ovde zovu "novelty hit" - jedno leto i dosta!
Scatman je bio popularan godinu dana, izdao 2 albuma...ALI on je vec tad bio deda!!?? Sta si ocekivao..
Cak i onaj Las Ketchup (za koji sam uradio 3 remiksa) i koji se prodao u 7 miliona primeraka, je nestao sa lica zemlje !!!
Justin Timberlake - ako si primetio ne izdaje ploce svake godine. Svakih par godina, ALI u medjuvremenu radi gomilu pesama za druge ljude a vec je glumio i u par holivudskih filmova (!)
pogledaj credits na Wikiju
http://en.wikipedia.org/wiki/Justin_...ke_discography
Svemu ovome (ne) ide u prilog sto danas ima mnoooogo vise muzike nego kad su Eurythmics bili popularni. Ima i danas bendova i pevaca koji ce se slusati i za 10-15 godina..rappera, rock bendova, itd
Pitanje je - koliko je i KOME je sve to bitno??? Meni nije!
Veruj mi, upoznao sam razne profile ljudi za 26 godina koliko sam ovde..od mega producenata, DJ-a, artista, dizajnera, filmskih rezisera, slikara itd...i sve se na kraju svede da svi to rade za PARE!
Ako ti je film popularan - vise para (bolji zivot, bolja kuca, kola, studio,itd...)
Isto i sa muzikom i sa slikama i sa sportom (jel teniseri igraju za dzabe?)
Sve je to konfekcija...ima razlike, naravno. Ako je Top Shop (?10-15 za neku krpicu) onda je to jedna sezona...ako je Prada ili Gucci (bolja izrada i skuple)..onda je klasika koja moze da se nosi dugo i nece da bude van mode..
MUZIKA JE POTROSNA ROBA KOJA SE VREMENOM PRERASTE!
Bas kao i neka jakna ili farmerke...
A najinteresantnije je kad malo izadjes iz "sveta muzike" i vidis "druge svetove" , tek onda shvatis kako je to nesto tako malo i kako ne dodiruje i uzbudjuje 99% svetske populacije.