View Single Post
Old 02-02-2011, 09:43 PM   #14
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Sunovrat pop kulture

Apsolutno razumijem sve (ili veliku vecinu) onoga sto si napisao,pogotovo ovo

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

Sto se tice opredeljenja - dok sam intenzivno radio mikseve i remikse, morao sam da budem u toku, da pratim sta se desava, sta se trazi.
Znam dosta ljudi koji sa "svojim stavom" prema muzici nisu mogli da prodju i nisu dobijali posao iz nedelje u nedelju...
Ako se vec zivi od muzike (kao sto sam ja jedno vreme ISKLJUCIVO ziveo od toga) onda mora da se radi na jedan odredjeni nacin.
Ako nekome odradim produkciju "po mome" i to nema veze nisacim sto se trenutno slusa / desava - onda sledeci put nema posla!!!! Jednostavno!

Nikad nisam bio od onih koji rade na sat, bez obzira koliko je nesto lose i uvek sam radio najbolje sto sam umeo u datom momentu.

Kristalno JASNO !!!

Rools are Rools,but...Kad pricamo o poslu,vi koji zivite od toga to je sve tacno i tako su postavljene stvari ali sta je sa KVALITETOM?!Kad sma mislio na sunovrat popa,nekako mi se sve slagalo u smislu da je jedna SWEAT DREAMS bila nekad hit,drmala je Evropom i svijetom ali i dalje je takodje vise nego aktuelna,(Angelo & Ingrosso su je na vrhuncu zurke zavrtjeli na Dance areni na potpuno ludilo svih prisutnih i to onako u izvornom obliku,nikakvih remixa a kad smo vec kod remixa eto kao covjek koji si ih uradio na stotine znas koliko je ta pjesma dozivjela remixa svih ovih godina) cini mi se (po mom skronom misljenju) zbog svog idejnog i tehnickog KVALITETA tj ta pjesma zaista ima dusu,sto bi rekli najprostije receno!Na to sam mislio,postoji toliko bendova koji su bili itekako popularni u to vrijeme kad su bili nA VRHUNCU ali koji su i sad itekako slusani i njihove pjesme se ubrajaju u nesto zaista VRIJEDNO sa aspekta umjetnosti i umjetnickog djela.
Vrach,primjera radi, u vremenu kad su bile aktuelne ove (izvodjaci)pjesme su harale svjetskim dance floorovima,bile na vrhu svjetskih top-lista a posle samo par godina su volsebno nestale !? i niko ih nikada nije pomenuo...Pomenucu samo neke koje mi sad padaju na pamet a to su

ili ne daj Boze ovo?!?

A gdje su sad??
Mislis li da ista sudbina ceka BYP,50 centa,Lady Gagu,Justina Timberlejka (vec pao u zaborav) i jos dzumlu ovakvih i slicnih izvodjaca za par godina?
Ja mislim da ce i pored ovolike popularnosti zadesiti i gora sudbina od navedenih upravo sto u njihovom pristupu i shvatanju muzike kao jednog od najuzvisenijeg dijela umjetnosti uopste,zbog nekog "ignorisanja" tog svojstva a opredijelivsi se za cist marketinski motiv i poimanja iste kao jednog od vidova modernog,planetarnog enterteimenta i surovog biznisa!

Last edited by AudioStorm; 02-02-2011 at 09:48 PM.
AudioStorm is offline   Reply With Quote