Thread: Tvoj setup ?
View Single Post
Old 31-01-2011, 11:02 AM   #10
Rasta
Member

Default Re: Tvoj setup ?

Quote:
Originally Posted by nikolica View Post
kratka prica - prije 7-8 godina smo radili neku plocu u Engleskoj (crossover music, kombinacija klasicne i pop-a) u studiju Olympic (vrhunski studio,
sve najbolje sto ima, SSL9000K, i Pro tools, tad najnovija verzija, Mac)
isti projekt ja drzim i paralelno vrtim na svom laptop-u u Nuendu, samo se ne mogu spojiti na njihove Prism konvertere, Toolsi su padali cca 5-6 puta dnevno, i tako svaki dan u tih 15 dana, a Nuendo nijednom!
Sve isti fajlovi i isti ili slican procesing...
Eto, takvo je moje iskustvo, imam i svjedoke...

Postovanje, Niksa!

Hm, mozes li mi srediti job u Olympicu? )). Moji HD toolsi i to na PC-u, evo guraju 5. godinu, najmanje 300 dana u godini i, osim manjih virusnih problema (prehlade uzrokovane tudjim stickovima i hardovima), nikad nije niti stucnuo. Prije toga u Gami (gdje smo se i sretali u prolazu) sam se isto trudio da kompjuteri sljakaju bez problema. Pa, kako ocigledno u Olympicu nemaju kvalitetnu tehnicku podrsku, ne bi mi lose doslo u ovakvim vremenima, da odem na par mjeseci u srce trulog kapitalizma )).

Sto se tice filozofije oko konvertera potpuno se slazem s tobom. Silom prilika imam tri razlicita osamkanalna konvertera (studio se zove Partyzan, pa je takva i oprema ) i svaki ima svoj specifican zvuk. Tako, bez obzira sto je nomenklaturno neki konverter bolji, ponekad neki instrument bolje legne u zvuk snimljen na losijem konverteru.

U skladu s onim sto kazes, ali s radikalnijim pristupom, ponekad neke snimke i soundblaster pozlati, jer je izvedba jedna i jedistvena i nikada vise taj glazbenik nece poniviti takvu snimku. Zgodan primjer je i ova pjesma: http://www.myspace.com/mybuddymoose/...night-59624241 ,gdje je zenski vokal snimljen u kucnim uvjetima uvaljen u snimku nekoliko mjeseci nakon sto je cura preselila u New York.
Rasta is offline