Quote:
Originally Posted by Surfer
E, vidite , ovo je čovjek koji se razumije u matematiku 
|
kakva diskusija....hahaha!
Jako je zaj*****o ako je neko tvrdoglav, a pritom jos i ne kapira neke stvari.
Kad vec uporedjujemo nekretnine i studio / rental biznis...
Mozda je taj jedan Fairchild PROCENTUALNO uzeo malo vise, ali kolicina zaradjenog novca je ogromna.
Evo (prost) primer:
- stan se obicno kupuje sa 10% depozita. Znaci pre 15 godina je trebalo mozda ?8-10,000 za depozit za stan od ?100,000. Taj stan sad vredi oko
?1 milion (posle svih skorasnjih padova cena).
- Farichild, koliko god procentualno skocio - NEMOZE da ti donese toliku zaradu. A kostao je mozda par hiljada da se kupi pre 15 godina. Taj Fairchild NIKAD nece preci cenu vecu od $30.000 (oko ? 20K) ako mislis da ce on vredeti $100.000 jednog dana - varas se!!!
Drugo - sav taj rental za €100...treba to nositi, montirati, vracati, popravljati., sveko vece, svake nedelje i traziti STALNO nove tezge i strepeti da se ne pojavi neko ko ce fa ga izda za €50 !!!.. a stan se izdaje sam od sebe!
jednostavno nema poredjenja!
A u muzici ima i daje posla, samo je placen 10 puta manje. A ja necu da radim za 10 puta manje!! Isto vreme mi treba za neki posao sad kao sto je trebalo pre 5 godina, a sad nema sanse da to naplatim tako.
Pre 5 godina je bilo takvih poslova svake nedelje (remix ili dva nedeljno), a sad mozda jedan (ili manje) mesecno !!!
Posao nije "sustainable" !!!
Samo za neiskusne koji se pale mnogo (i misle da ce postati bolje) ili za one koji ama bas nista drugo ne znaju da rade....
Studio biznis kao usluzna delatnost je mrtav!!