View Single Post
Old 30-01-2011, 07:46 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Bacanje para, moze to i Waves (sarkazam).

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Kolega Da Bear moram priznati da je va?e neznanje na zavidnoj razini..
Ekonomiju i matematiku očigledno niste ba? savladali u ?koli jer bi znali ne primjenjivati apsolutne nego relativne vrijednosti kod usporedbi rasta vrijednosti.

Pa gdje da počnem?

Blackface 1176 prije 5 godina je ko?tao u prosjeku oko 1500$, sad nema ispod 3000$, Pultec Eqp1 je ko?tao u isto vrijeme 4500$ sad nema ispod 8000$.
To je rast od 100% u 5 godina.
Hoće? da ti ka?em koliki je rast real estatea u New Yorku u zadnjih 5 godina?
Pad od -5%.
A rast najluksuznijih apartmana na Manhattanu je oko 20% u tih 5 godina.

Ajmo malo dalje, C12 je u osamdesetima ko?tao 1500$ sad je oko 20 000$, Fairchild 660 je 1985 ko?tao 1500$ sad ko?ta 25 000$ ?to je rast od oko 1500%.
U isto vrijeme real estate u New Yorku je od 1985 do 2005 narasao ogromnih 128%

O čemu vi onda pričate, kolega?
I Olympic Studio u Londonu je bio vlasnik svoje nekretnine, pa ne znam kako im je to pomoglo.
BOJIM SE NIKAKO !!!

Čisti zakon ponude i potra?nje.
Ono ?to vrijedi će vremenom vrijediti jo? vi?e jer će ponuda biti sve manja.
Stanova i kuća ima ko salate, a Pulteca nema.
Perspektiva real estate-a u New Yorku je pad od narednih 20-30% prema real estate analitičarima.
A perspektiva vintage audia je samo rast, rast, i rast cijena
he he ...koliko ima Fairchilda okolo? jel to nesto sto SVAKO moze da ode i kupi i "ulozi" pare? Naravno da nemoze.!!

I koliko taj Fairchild SAD moze lako da se kupi i nadje i da ti opet toliko poraste u ceni za 10 godina>>???? Tesko....

A neki bezvezni stan od recimo $3 Miliona za par godina ce biti $3,5 miliona

Koliko ti treba Fairchilda i pulteca i C12 da napravis taku zaradu???
Kakvo gluo poredjenje???!!!! hhahahaha..

Vrednost stana u Londonu koji sam kupio pre 15 godina se 12 puta povecala do danas.
Cak i kad se uzme da su pale cene u zadnjih 2 godine, opet je (jos uvek) 9 ili 10 puta vise vredan nego sto sam ga platio...

NE POSTOJI VINTAGE OPREMA KOJA CE DA DONESE TOLIKU DOBIT ZA TO VREME...

Inace sam slab na matematici...moram da priznam

ah, da...Olympic studio je bio u vlasnistvu EMI Records, koji su ga prodali i tamo sad prave ekskluzivne apartmane!!
Da napomenem, da se NIKO drugi nije javio da odkupi studio kao running biznis!! ne znam sto??
DaBear is offline   Reply With Quote