View Single Post
Old 26-01-2011, 09:11 AM   #23
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: TEST MIKROFONA-Razbijanje mita!!!

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
da li cemo zaista dobiti toliko veliku razliku u zvuku, kao sto je velika razlika i u novcu, izmedju nekog skupljeg mica od npr. 1500-2000e i nekog jeftinog od 200-300? A da je, kao sto je i ovde bio slucaj isti preamp u pitanju.To me je zanimalo...
Da!

Znaci, procitaj moj prvi post ponovo. Mnogo toga zavisi od majkiranja. Neumann ne zvuci nista kao ono, mozda se oseca karakter u srednjima, zato sam i napisao da fajl 1 moze da bude tehnicki neispravan Neumann ili da je postojao neki problem u chain-u, ili jednostavno lose majkiranje za odredjenog pevacha.

Pre 2 godine su mi stigli fajlovi snimljeni na najskupljem T-Bone-u i tada, ja nisam znao na cemu su snimljeni i vratio sam fajlove i projekat. Onda sam licno probao taj mikrofon i video da nema vajde od njega.

Nekoliko postova iznad imas test mikrofona koji je radio Manley, skini i poslusaj, kako zdrav u87 zvuci. Dovoljno je da je pevach na Neumann-u bio 40 cm udaljen i off axis a da je pevach na T-Bone-u bio closemiking on axis i slusalac ce steci utisak da je T-Bone vise in the face i odabrace njega

Jel ti ova dva fajla zvuce kao da je isti mikrofon u pitanju ? (ici ce naizmenicno jedan pa drugi)

http://www.sendspace.com/file/nlewld

Last edited by Jan; 26-01-2011 at 09:20 AM.
Jan is offline   Reply With Quote