View Single Post
Old 25-01-2011, 10:40 PM   #47
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Default Re: Isplativost muzickog studija danas!!!!

Da ne gnjavim vise....

Nisam ni imao nameru da se nesto zalim ili "bedacim", zadovoljan sam prihodima imajuci u vidu celokupnu situaciju sa nasom 'bransom" i ekonomijom i uopste nemam bogznakakve prohteve. Ono sto me "tisti" je secanje na neka bolja vremena (DaBear i jos neke cenjene kolege ih znaju) kada se za istu kintu radilo duplo manje i mnogo opustenije, muzikom bavio manji broj (pri tom kvalitetnijih) ljudi, a na sceni vladao kakav-takav red u odnosu na danasnji galimatijas svega i svacega. Zato sam se i ukljucio u temu glasno razmisljajuci da li, kad vec mora puno da se radi, moze da se nadje bar neki modus, preraspodela posla i obaveza, pametnija ulaganja, sto bi imalo za cilj manje zamora, cimanja, trosenja svake vrste, ali to je vec individualna stvar za svakog od nas. Ja smo osecam da bi nekako bilo humano manje se trositi, a vise biti sa porodicom, odmarati se i malo i uzivati u plodovima svog rada.

I, da ne ispadnem (ono sto jako mrzim) muski sovinista... Posto nisam ni samac ni "tikva bez korena", moram priznati i da se moja voljena (i pomenuta) zena takodje bavi i teskim i odgovornim poslom, puno provodi na poslu i pod stresom je, doduse, zaradjuje dobro za nase prilike, a ipak nema priliku (ili bar ja to ne znam) da se "zali" po forumima da je umorna i radi za manje novca nego sto bi u bolja vremena i na boljem mestu...