Pisanje postova na kompjuteru ponekad moze da ode u nezeljenom pravcu. Na primer ja zelim nesto da kazem, ali citalac shvati to na svoj nacin, obrati paznju na nesto napisano usput... Citava ova tema je tako nastala. Npr - eto to za analognu traku. Pojma nisam imao zasto je to citirana recenica

Sad, kad si mi skrenuo paznju, vidim. Mozda magnetna traka, ili analogno snimljeno na traku... Ali eto. Vec smo zakljucili da mi to pisanje nesto ne ide, pa cu samo kratko - da ne bude da ignorisem
Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Razapese me ljudi koji smatraju da je egzibicionizam koristiti bilo koju spravu za obradu zvuka van racunara, a pri tome ne mislim samo na tebe cika Psionic, kao da sam ja neko ko je popljuvao racunarsku tehnologiju,i terao ljude da rade drugacije. Sve vreme vicem kako i sam radim ITB a o ostalom iznosim samo svoje licno iskustvo i nikoga ne teram da bilo sta radi, cak sam i preporucivao da to ne radi iko ko ne zna zasto bi to radio, eto uzmi pa citaj...
|
Naravno da se slazem sa time, pa ja koristim UA Solo 610 kao preamp, pa preko dbx kompresora u karticu. Moze i direktno u karticu, pa plaginovi, ali mi nikad tako ne bi palo na pamet da radim - iz tehnickih razloga
Softver pruza komociju u radu, ali i on ima svoje nedostatke. Ume on da pucka i krcka i te kako...
Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Pa znas kako, evo izvini ako nisam razumeo salu, malo mi je delovalo neozbiljno da se iznese teza o nekom i dalje siroko prihvacenom nacinu rada, pa da se to nazove egzibicionizmom, a ista ta firma u kojoj radis, koja god da je,a nema ih puno (i ja sam neko vreme proveo u jednoj takvoj), je do vrrrlo skoro koristila istu takvu opremu i presla na jeftiniju zbog nemogucnosti da odrzava postojecu (koju btw nisu pipnuli jedno deceniju, a rabili je 100 na sat!), a ne zbog toga sto je lagodniji i brzi rad...
I onda smajli i sve je u redu?
|
E sad za ovo bas ne znam. Jesmo imali mi te Revoxe, ali to je toliko otislo u k... Snimiti nesto na to pa reprodukovati - bilo bi uzas. Jedino za neki eksperimentalni tehno

Naravno da se nije odrzavalo i otislo je dodjavola. I kad neko spomene trake, ja odmah vidim te Revoxe pred ocima i smuci mi se zivot, zaboravljajuci npr da jedan Simpraga u studiju ima jako kvalitetno snimanje - bas pomocu traka.
Sto se te nove opreme tice - dobili smo par Technics profi CD plejera (stvarno su dobri, citaju sve) Rad sa njima je pesma - u odnosu na trake koje se pocepaju kad se premotava sa pogresnim rolnama i prebrzo, pa kad ispadnu i rasture se 5 min pre pocetka predstave, pa trazenje obelezenih numera na njima (znam da postoje magnetofoni koji nisu tako "glupi", tj ne kidaju trake i sl...) A za kvalitet zvuka - diskutabilno. 44100Khz na 16bita protiv ostarele opreme koja je odsluzila svoje. Mozda bi i vredelo muke da je ta analogna oprema novija i ocuvanija. Inace sva ta stara analogna oprema menja svojstva vremenom i treba je odrzavati inace ne vredi mnogo...
Jos jednom se izvinjavam ako sam bio malo melodramatican

A sto se tice topica - ja sam vec rekao da se slazem sa bogijem, mada je ostalo otvoreno ono pitanje o zaposljavanju u studiju... Ako neko ima nesto pametno da kaze ili doda - nek navali.