Quote:
Originally Posted by Surfer
Bockie, slu?ao sam tvoje mikseve i evo jedan mali dobronamjeran savjet.
Malo su ti miksevi agresivni i zvuče metalno u 2,5-3khz području, re?i to.
I dolje ti fali skoro oktava, probaj sa Maxx basom dodati od 50-60hz.
Mislim da si rekao da ima? studio u podzemnom skloni?tu ako se ne varam, to je ustvari dosta problematično zbog betončine koja ne propu?ta basove nego ih samo redistribuira po sobi i radi ti probleme.
Vjerovatno je mala prostorija, ima? rane refleksije koje uzrokuju dip na tih 2-3khz pa ih onda dodaje? a basa ima? previ?e pa ga skida? a vjerovatno ti je i slu?anje točno na pola puta od poda do stropa ako je podzemno skloni?te.
Probaj miksati uz neki referentan CD koji voli? slu?ati i malo staviti nekakvih bass trapova.
Pozdrav, idem drugi tjedan miksati na toni analogije pa ću probati snimiti raznoraznih primjera za usporedbe ako stignem.
|
Vidis moguce, dosta toga skidam na 300-700 (skoro ceo bubanj), sto je veliki deo snimka, pa je mozda to gore malo isplivalo.
Nemam studio uopste. Ja sam mobilan. Svu opremu nosim na zeljenu destinaciju, a momci su izrazili zelju da ovo snime u prostoru u kom inace vezbaju. Mixam kuci.
Bas fali jer je ovde na snimku
bas rhodes koji svira kako svira a ne gitara. ima neku nosinu na oko 100-120hz i nemos' mu nista..

Ozvuceno je pojacalo posto nekakv line out sa sprave ne daje nista pametno.
I ovo sam jedva dobio. Probao sam malo da kick zavaljam dole, da bude malo debeljuca, ali ne sme previse.
Hvala na savetu, povescu racuna.
Poz'