View Single Post
Old 22-01-2011, 08:41 PM   #14
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Generisanje pseudoslucajne sekvence za binarne difuzore

Quote:
Originally Posted by analog View Post
Poku?aću da preformuli?em prethodna pitanja:

Recimo da mi treba difuzor od 100 segmenata.
Kako da znam koja du?ina registra je najoptimalnija za to?
U slucaju da imas sekvencu koju sam gore prilozio ne treba ti nista. Uzmi prvih 100 ili poslednjih 100 clanova sekvence i napravi difuzor od toga... nista spektaktularno neces pogresiti... posto uzimas deo vec dovoljno slucajne sekvence i ne ponavljas nista.
Quote:
Da li sekvenca mo?e da se prekine na bilo kojem segmentu?
Da, i nista lose neces time napraviti.
Quote:
Da li mora da se uzme vrednost od početka sekvence ili mo?e od npr 26. pa na dalje?
Mozes preuzeti sekvencu odakle hoces. To je sekvenca pseudo-slucajnih nula i jedinica, u ovom slucaju, za binarne difuzore, nikakav dobitak nema postovanje pocetka sekvence. Za druge namene, merenje impulsnog odziva, od presudnog je znacaja da se postuje pocetak i kraj sekvence, da bi se pravilno razmotao odziv... ali o tome nije ovde rec.

Takodje treba postovati simetriju u odnosu na osu slusanja, recimo za bocne difuzore, ako je levo prvi segment bio u prednjem levom uglu i sekvenca isla "unazad", onda za desni difuzor treba da pocne prvi segment od prednjeg desnog ugla i da ide opet unazad.

Vertikalna orijentacija pravi difuzno polje levo i desno, odnosno napred i nazad... a refleksije koje su gore i dole su iste kao i od obicnog zida.

nadam se da sam pomogao

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote