Quote:
Originally Posted by Surfer
........
Ovaj tvoj argument da ako ljudi hoće da prestane sharing, da onda prestanu raditi CD i DVD je zabrinjavajuć jer govori da ni ti koji direktno živiš od ove industrije ne razumiješ što se događa.
|
Uh,...
Quote:
Tvoj stav je da nije lopov kriv što krade ako ima šta ukrasti.
Dakle prema tebi, to što je provalnik ušao u tvoju kuću i ukrao ti televizor, za to je kriv Samsung jer ga je proizveo a za krađe automobila su krivi Opel i Fiat jer ih proizvode.
|
Cini mi se da tvorci muzike nisu tvorci CD-ova ili DVD-jeva niti bilo kakve digitalne ili analogne kopije, u ovoj prici glavnu rec vodi "middleware" odnosno oni koji su izmedju muzicara (stvoritelja) i nas koji bi to slusali ili gledali...
A da je bilo i ranije zanata koji su nekada bili unosni, pa zamrli zauvek... bilo je...
Quote:
Wake up and smell the coffee
|
Ne pijem kafu vec vise od dve godine...
Ne preteruj, sharing postoji od kada postoji kaseta i mogucnost snimanja.... cak i iz vremena vinila... kada me je to zanimalo, slabo je ko od mene i mojih drugara mogao imati para da kupi bas sve albume koji su ga zanimali... ako mislis da je zbog toga trebalo da nas hapse i naplacuju drakonske kazne... ok... drago mi je da od tebe tada to nije zavisilo...
Mislim da ne treba nista gledati jednostrano... uvek postoji razlog i posledica.
pozdrav
bogi