Quote:
Originally Posted by Surfer
..........
Ovo sve što se događalo do sad se nije događalo zato što se nije moglo zaustaviti nego zato što nitko nije obraćao pažnju.........
|
Mislim da nije "neobracanje paznje" nego da problem za industriju zabave nastaje upravo u samim osnovama na kojima je internet ustanovljen. Da li je to bio idealisticki princip ili ne (sloboda izrazavanja, sloboda komuniciranja, zastita privatnosti itd)... videcemo u buducnosti... ali definitivno internet nije zamisljen kao televizijska mreza kako se sada pokusava zakonski preinaciti, i ako se to bude desilo postavice se pitanje za sta ce nam.. jer vec ima televizijskih stanica sijaset.
Ja ne gledam televiziju vec preko 15 godina upravo zato sto hocu da citam i gledam ono sto zelim a ne ono sto mi serviraju, .... te verujem da je i to jedan od razloga zasto je internet popularan ovakav kakav jeste... ako se to promeni.... samo ce se drasticno smanjiti broj "ovisnika" i to je sve... neke strasne zarade tu nece biti.
(moje licno misljenje)
pozdrav
bogi
p.s. ako je medijskim kompanijama toliko stalo do toga da sharing prestane, nek prestanu da stampaju cd-ove i dvd-jeve ... pa se nece imati odakle kopirati.... ljudi ce ici na koncerte i u bioskope kao u vreme pre pojave video recordera... i stvar resena... ali s obizrom da se oni i dalje stampaju... zarada postoji... nista oni nece raditi na svoju stetu... ovako se samo zapocinje "rat" gde je tesko naslutiti ko ce da "pobedi"...