Quote:
Originally Posted by Komplex
Ne postoji razlika? imao sam Presonus FireStudio i nakon toga sam uzeo Fireface UC. Znas koja razlika? Mnogo se oseti..zaista cujes razliku i dok slusas i ono sto usnimis...mnogo je kvalitetnije a recimo oba interface-a su tu negde do 1000eura. Ja ko prvi ne slusam te artiste (osim GAMEa za kojeg mislim da je do jaja haha) i Rick Ross takodje ima do jaja produkciju. Dj Khaled takodje. T Pain i cela ta ekipa i ne mozes da mi kazes da oni snimaju TEK TAKO ono stavi mu B1 i uvedi ga u rupu i on ce reci PA DA SUPER OVDE CU DA ODRADIM A ZVUCACU KASNIJE SKROZ PROFI  Oni ne moraju ni da pitaju jer kontam da je jasno kad rade u takvim studijima da ce biti vrh produkcija, zar ne?
|
Poenta je da oni nemoraju da brinu o opremi kada zive u LA-u a gde je svaki studio na cosku opremljen sa SSLom ili Nevenom od preko 48 kanala, vrhunskom sobom i ostalim stvarima.
Tako da gde god udju ne moraju da se opterecuju dal ce dobiti kvalitetne snimke i kvalitetan mix i da li im je oprema u racku vintage ili new i raznim glupostima koje njih realno ne zanima niti imaju pojma sa cime ih snimaju. Retko koji muzicar zna kakvu oprema se nalazi u studiu, najbitnija im je enterijer sobe i velika mixeta, a od skoro i neka igracka konzola sa velikim lcd ekranom.

ali Kvalitetna oprema je bitna za bilo koj stil muzike i to je cinjenica, koji i svaki pocetnik producent, tonac i vlasnik studija zna (ili treba da zna).
Izvinjavam se zbog skretanja sa teme ali izjava da za RAP muziku ne treba kvalitetna oprema je bogohuljenje!