View Single Post
Old 21-01-2011, 12:46 PM   #1
igormink
Member

Default Re: TEST MIKROFONA-Razbijanje mita!!!

Malo je ljudi i imalo prilike raditi s toliko vrhunskih mikrofona toliko dugo da čuju fine razlike. Sigurno takvih ljudi ima, ali ne puno. Naravno da uvijek ima snobova koji stvari procijenjuju po vrijednosti i sigurno da kvalitetnije stvari više koštaju. Ali na kraju mikrofon od 2500 eura ili od 10 000 eura kao u47 i c12 može doći do izražaja samo u vrhunskom okruženju, pa mi štekanje u prosječan preamp zapravo liči kao da staviš uske gume na Ferrarija i očekuješ vrhunski učinak
Ja ti ne mogu reći razliku između Neumanna u87 i nekog Braunera jer niti jednog na žalost nisam slušao uživo. Ali kad ih staviš u neki kontekst, mogao bi reći koji mi bolje radi posao (ali na slijepo opet neću znati koji je koji, a nije mi ni važno).
Ali čini mi se da je mala razlika između stvarno dobrih kondenzatora od 1000-1500 eura i onih puno, puno skupljih. Naravno da se mora platiti i ime, prestiž... Pitanje samo koliko je to nekom važno u životu.

To je kao kod auta - Subaru, Mazda, Toyota, Honda rade posao izvanredno (ako ne i najbolje na svijetu), ali Mercedes i BMW više koštaju. Ne velim da treba raditi s Daciom, ali ne treba uvijek ni Mercedes

Last edited by igormink; 21-01-2011 at 12:49 PM.
igormink is offline   Reply With Quote