Quote:
Originally Posted by igormink
Pretpostavljam da će sada biti napada, ali ja nikad nisam vidio smisao u ovakvim usporedbama 
Kakav sud se može donijeti o kvaliteti mikrofona na temelju toga što je s 5 mikrofona snimljen jedan vokal?
Što nije presudno kako nešto "leži" u miksu s pojedinim mikrofonom i da li mikrofon odgovara tom instrumentu/vokalu?
Meni je nekako svejedno kako koji zvuči solo, treba ih staviti u kontekst. A i onda će ovisiti više o situaciji nego o kvaliteti...
Bez ljutnje 
|
Svakako, ima istine...Ali o cemu se radi, kada vec moram da pisem: Jedan moj "kolega" u Kg je uzeo neumanna i od tada su svi ostali mikrofoni od 100,200,300,400 i vise evra, sem njegovog (pa cak i drugi neumann-i) za njega sranje..Jednom prilikom sam radio neki snimak na mikrofonu koji je kostao oko 200e...odneo mu snimak, kada sam ga pitao sta misli na cemu je snimljeno, on, kao vec "stari znalac neumanna", bio je ubedjen da je u pitanju neumann i to cak U87..Pa sam ovim threadom hteo da vidimo da li stvarno neke osobe mogu da prepoznaju "tipicne" zvukove nekih majkova (ako mogu svaka chast) ili je to ona deviza (kao kod njega): "Ej....znas...ja imam neumann-a u studiu....!!!", a jadan mesha mikrofone od 200 i 2500e...I naravno isplatili se kupovati mikrovone od par hiljada evra ili se za samo par stotina moze naci identicna ili veoooma slicna zamena?