View Single Post
Old 20-01-2011, 03:25 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: 1176

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
............
E da, cika Boggy, nije to neka ezotericna tema, i ja sam nekoliko puta o tome ovde isto pisao, cika Arthur je u pravu. Mislim (bar bi trebalo) da dosta ljudi to zna. Jos davno smo o tome slusali na jednom Taktonsu, neki lik iz Studera je upravo prezentujuci novi uredjaj, pricao bas o ovome... Relativno banalno, ali veoma dobro kad je zvuk u pitanju!
.............'
Eto ti ga sad... ja pricam o SAE, odnosno o nekom redovnom skolovanju... a ti ga udari po seminarima i profesionalnim usavrsavanjima... ajd malo da ne brkamo loncice.

Niko vam ne brani da se profesionalno usavrsavate kakvim hocete kursevima i seminarima i u kom god zelite smeru... mozete i jos dva fakulteta da zavrsite ako LICNO mislite da vam to moze pomoci u muzickoj produkciji... ja stvarno nemam problem sa tim... ali... da ponovim... ovde je kritikovana neka "osnovna" skola za audio produkciju koja nema nista o elektronici, kablovima, digitalnim filtrima, FFT, korelaciji, furijeovoj transformaciji, elektronskim komponentama, cevima, tranzistorima, transformatorima, magnetofonskim glavama i magnetofonskim trakama, konstrukcijama mikrofonskih predpojacavaca, kompresora, ekvilajzera, limitera, zvucnickih kutija,,... ok... dosta!

Poneki znacajan detalj vam se moze servirati, izvadjeno iz konteksta, da vam zagolica mastu (kao sto si napisao) i to je sve.. ali cela bulumenta stvari, istovarena, ce vam zamaskirati sustinu... kako to obicno urade u programu i planu u nasim skolama te ljudi koji po prirodi tesko razlikuju drvo od sume (ne mali broj) imaju poveliki problem da se snadju makar pasivno znanje i imali.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 20-01-2011 at 03:32 PM.
boggy is offline   Reply With Quote