View Single Post
Old 20-01-2011, 07:26 AM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Poznavanje tehnickog funkcionisanja sprava, da li je potrebno za produkciju?

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Kad sam rekao laik - mislio sam na laika za elektrotehniku. Primetio sam da se ovde cak i potencira da onaj ko radi sa spravama moze da nema pojma o elektronici, cak ne mora ni da ima veze sa elektro strukom. Cak se i u skolama tipa SAE, koliko primecujem, zaobilazi ta elektronika u sirokom luku. A svako ko je bar procitao neko stivo na temu, zna o cemu je rec kada kazem nelinearnost... A onaj ko bi da radi na raznim SSLovima 1176icama i cudima, a nema pojma o elektronici, nije laik - nego egzibicionista

izvinjavam se za offtopik, necu vise.
definitvno nije potrebno !!

Meni je uvek bilo dovoljno da znam kako da se sluzim spravama i softwerima a kako oni rade i kako su povezani..nikad me nije interesovalo.
Imam druga koji mi je napravio patch polje onako kako sam ja trazio - sa paralelnim izlazima itd, on je sve kabove napravio (ja sam mu samo rekao sta ide gde)..lemilicu NIKAD nisam uzeo u ruke!
Prvi Pro Tools sam kupio vec instaliran, samo sam povezao (vec obelezene) kablove i krenuo...
Zamajavanje sa takvim stvarima je meni uvek nepotrebno, razbija kreativnost, smara i odvlaci od muzike.
Ima ljudi kji to vole i ugl. zavrse negde izmedju snimatelja i onog sto popravlja, a produkcija izvisi.

U skolama ga zaobilaze - jer nema veze sa produkcijom. neki od najvecih producenata neznaju cak ni da sviraju a kamoli nesto oko studijske tehnike!!
DaBear is offline   Reply With Quote