Re: 1176
Ja licno ne poznajem ni jednog ko je vican, iskusan i sposoban sto se miksanja i obrade zvuka tice a da ga uopste interersuje konstrukcija i nacin kako sprave rade... vise stotina puta sam zapocinjao da objasnim makar i najmanju sitnicu i dobio samo "spustenu roletnu" od svih prisutnih slusaoca.
Znaci.. ponovicu ... njih to ne zanima niti treba da ih zanima... pricam iz svog iskustva zato sto samo imam to iskustvo... a ne necije tudje niti spekulisem (nagadjam).
A definitivno ne mislim da je pristojno nazivati nekoga ko, bez znanja o konstrukciji i funkcionisanju SSL miksera, radi na njemu, "egzibicionistom", pogotovo sto ih takvih ima neuporedivo vise i to je normalno (za takve je mikser i pravljen!)... ma sta ti mislio o tome... i niko ti ne brani da mislis sta god zelis, jedino pripazi na kvalifikacije koje ispaljujes bez preteranog udubljivanja.
pozdrav
bogi
p.s. btw... teoretsko razumevanje STA je kontra-faza i kako nastaje nece ni jednom producentu niti mixing inzenjeru pomoci da NA SLUH proceni KAD se desila kontra faza u miksu ako to nije naucio da detektuje na sluh. Znaci poducices ih necemu sto im nece nista pomoci da detektuju "na sluh"... pa zasto bi ih onda poducavao tome?
Last edited by boggy; 20-01-2011 at 12:43 AM.
|