View Single Post
Old 16-01-2011, 10:03 PM   #18
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Blofeld vs Virus Snow

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Sta je razlika u ova dva uredjaja (512 mb rama je svakako veliki + za virus) Koje su vase preporuke i najvise, posto sam u vezi Blofelda vec video sta su njegove mane, kako se pokazuje Virus, tj da li on ima nekih stvari zbog kojih vas nervira ?
za početak, Snow i Virusi općenito nemaju nikakvih 512mb, neznam odkud ti to. oni su sintesajzeri imaju samo memoriju za presete odn patcheve, te multije. NEMA sampleova kao takvih. osim nešto tzv. single cycle waveforma, koji se koriste u wavetable sintezi. to stane u 100kbyta.

znaci osnovna je razlika sinteze i tehnike kojom stvaraju zvuk:

Virus je virtual analog, formant/granular (ali limitirani) sintesajzer, te ima wavetabling. Blofeld jest prije svega wavetable sintesajzer i u tome domenu puno moćniji od ijednog virusa, zatim virtual analog (hladniji ali istovremeno i puno svijetliji odn. širem freq opsega od virusa koji ima prilično limitiran bandwidth u visokima) te sample playback mašina gdje možeš stavljati svoje sampleove u njegov Flash RAM od 64Mb.

obadva mogu kombinirati svoje razne sinteze. npr. sampleovi u Blofeldu prolaze kroz njegov virtual analog engine, i prilično dobra dva multimode filtera. Virusov wavetable prolazi kroz njegove virtual analog filtere itd itd.

kod Bloeflda mi ide na ganglije povremeno krckanje i distorzija ako ne pazis s nivoima, i stalni bugovi pogotovo oko upgrade na 1.15. kod virusa mi ide na ituki što u visokima je jednostavno odsječen bandwidth, ko da je netko stavio krpu preko zvučnika. dobro radi sa Va soundovima to, ali baš kod svih ovih dodataka kao što su formanti/avetable i sl, gdje je high end najvažniji (tu se dogadjaju nainteresantije stvari - harmonici, tranzijenti) jbga virus engine to jednostano "ošiša". iz tog razloga smatram da virus TI/POLAR/Snow i nije toliko raznovrsna sprava kao što bi se dalo zaključiti sa papira.. u praksi zbog te tamnoće, puno soundova zvuči jbno slično.

mislim ipak da je za pare blofeld SL ili blofeld keyboard bolji deal. ako preferiraš virusov sound, onda radije potraži u evropi jeftino stari Virus TI desktop (sad ga jos zovu i TI1) može se naći za oko soma eura ili ispod.. a to je vec skoro pa u zoni cijene novog Snowa, a dobiješ kompletni user interface sa puno više knobova, i duplo veći DSP odnosno poliifoniju.

za kraj, obadva , i Blofeld i Snow mislim da su ipak previše oslabljeni u DSPu.. čim kreneš malo kompleksnije soundove, layere... na blofeldu očekuj ne 16, ne 4 ... već JEDAN sound. snow jedva nešto bolji. daklem njihova multitimbralnost je vrlo relativan pojam.

clusterchord is offline   Reply With Quote