Re: Isplativost muzickog studija danas!!!!
U su?tini studio će uvijek biti prisutan samo je pitanje u kakvom obliku!
Pa kad malo bolje pogledamo situaciju doći ćemo do zaključka da je gomila ljudi u zadnjih 10-ak godina (i prije)kupiv?i 1 komp s nekakvom z.karticom,jednim parom monitora i malo opreme dobila sasvim dovoljno za stvaranje nazovimo to "demo materijal".Svjedoci smo da nam je danas potrebna samo internet konekcija i kartica za plačanje internetom i biramo sami po potrebi studio gdje ?elimo raditi mastering ili bilo ?to drugo!
Čemu ogromni studio sa gomilom skupe opreme(u većini slučajeva,ne u svim!)kad danas imamo toliko dobro usnimljene akustične instrumente,sinteve,ritam ma?ine,loopove,gomila free i ostalog software-a...za?to sve to negdje platiti i ne dobiti bogzna ?to.
Kućni studio je po meni temelj ba? zbog toga ?to je sve danas lako dostupno,a i besplatno putem pirata i ostalih sra..
Da se razumijemo-uvijek će postojati nekakav veliki studio pun elektronike,ali to će se masno plačati i te usluge će najče?će koristiti poznate dokazane face.
Trend je danas takav da producenti inkorporiraju svoje presete,ideje u plug-inse te time dobivamo jo? bolja saznanja o načinu razmi?ljanja istih,upotpunjujemo sami sebe-do?lo je vrijeme cjelo?ivotnog učenja.
Na nama samima je da si svakodnevno damo truda i da ?to bolje savladamo ?to vi?e područja koja nas zanimaju-ali danas su nam te informacije lako dostupne,a prije se čovjek trebao namučiti da negdje bude ?egrt u nekakvom ogromnom studiju!
Eto to je za mene veliki korak napred-znam da mnogi ne misle tako,ali kad bolje pogledamo sve ide u tom smjeru...
|