View Single Post
Old 15-01-2011, 09:10 PM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Isplativost muzickog studija danas!!!!

U principu se slazem sa vecim delom recenog, ali mislim da je mozda malo prenaglasena potonja propast studija.

Kao i sa bendovima, postoje mali i veliki bendovi, mozemo to reci i manje ili vise popularni ,kako god....
Uvek ce postojati manje i vise popularni bendovi, ili izvodjaci, uvek, i logican sled je da ce uvek biti potrebe za malim i vecim studijima. Sad, kako se tehnologija smanjuje, bice i mali i veliki studiji manji,(ne mislim samo na fizicke karakteristike) ali poenta je tu.
Npr:
Ako je neko slikao prvi album u podrumu sa diktafonom i napravio posle toga milion poseta na YT, logicno je da ce moci da napuni posle toga neku ozbiljniju dvoranu, a zatim je logicno da nece snimati drugi album diktafonom.
Ovo kazem primera radi, nadam se da ne shvatate bukvalno...

Drugi segmenat je trzite opreme. Nisam primetio masovan prestanak proizvodnje uredjaja. Evo NAMM je u toku... More svega...
Posao je u krizi, muzika je u debeloj krizi,sve je u krizi... Kriza je. Ali ne i propast.

Mislim da treba biti obazriv, ali nikako da se treba potpuno zatvoriti. Treba dobro promisljati i pametno nabavljati opremu. Dakako smanjiti potrosnju na svim poljima, isto tako komade opreme koje palite jednom mesecno, odmah na dobos... Bez puno emocija, idemo dalje. Ide - ide, ne ide - ne ide...
Pre dva meseca M box mini je bio 250e.. Sad ga prodam za 140... Tras.. Maltene upola...Jbg.
Evo nabavih PT 9... Imam jos jedno slikanje uskoro, pa cu da ga testiram... Idemo dalje...

Slazem se da se prica svodi na pojedinca koji zna ili ne zna posao, i to ce uvek odredjivati perspektivu u poslu... Ali mislim da bas nije toliko crnilo, sivo je...

Last edited by Bockie; 15-01-2011 at 09:15 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote