Quote:
Originally Posted by boggy
Mozda je najbolje ovako... napravi taj jedan 60x60 pa ga stavi na sredinu... i ako ti se dopadne.... ti vidi da li ti vise odgovaraju apsorberi ili difuzori pozadi.
Samo da te podsetim... jasno mi je da su ti estetika i izgled veoma vazni.... ali u "Dizajnu i konstrukciji studija" estetika po prirodi stvari nije primarna stvar.
Difuzori koje ti Nenad i ja preporucujemo nisu "igracke" kao cilndricni koje si ti stavio (pogotovo njihovo tapaciranje nema smisla) vec ozbiljne naprave kod kojih se njihov uticaj jasno CUJE, i dobitak je izuzetno jasan.
Vec sam imao slucaj da klijent nije zeleo da mu se vidi drvo u studiju pa je i ukrasne letve tapacirao platnom (binarne difuzore nije hteo da stavlja iako smo crteze uradili!).. upozorio sam ga sta ce time dobiti i to je sve sta sam mogao da uradim...
Zato ne treba da brines... ja cu uvek iskreno reci i preporuciti najbolje sto znam... svidelo se to tebi ili ne,... a ti uradi kako ti hoces...
pozdrav
bogi
|
Shvatam sve u vezi akustika vs estetika. Ja nisam ovo radio radi estetike jer su sva tri elementa ucinili veoma dobar ugodjaj prilikom slusanja. Posto vjerujem da su sugestije OK zato sam i pitao. Mozda, da sam u startu prije nego sam ista poceo da radim odmah dobio ovakve instrukcije mozda bi ovo i krenulo drugim tokom. Ali da spomenem da ja 20 godina radim kao muzicki urednik, a ove godine slavim 40 godina maltene profesionalnog muzickog rada i zadnjih skoro 20 godina sve snimao kod mene u ateljeu ja u startu nisam graditelj studija vec muzicar koji hoce da napravi (vezano za momentalne mogucnosti) pristojan akusticki i uredan prostor. Znaci i nisam bas spreman na neke velike kompromise jer bih prostor napravio za pola mjeseca i sebe uvjeravao da je to dobro.
Posto spadas u kategoriju prijatelja, ja odavno znam da postoji dobra volja a da nemas iskren stav prema svemu sto ljudi ovdje pitaju, ne bi ni odgovarao. Ja sam imao dugogodisnje dobro iskustvo na jednom stranom forumu, pa sam stalno i prizeljkivao da se to i desi u nasem regionu. I evo, izgleda, uspijeva.

Na kraju, tvoja pozitivna razmisljanja su ovaj thread uzdvojili iz kompleksijeg gdje se govori o vise stvrari i tako mozda postao uocljiviji.
Hvala
Duka