zanimljivo mi je to "isplativost" u naslovu. direktno implicira (mada nije to jedina isplativost....ali platiti, isplatiti....) na NOVAC
po mom misljenju
- na kraju smo ere proizvodjackog drustva i pred propascu monetarnog sistema
refleksije na muziku
1. ima svih ALATA za proizvodnju muzike i covecanstvu su vise-manje dostupni
2. prosao je kratak istorijski period u kom je muzika bila jako vazna.... nije vazna vise ..... toliko....
3. muzici sad nedostaje uglavnom SUSTINA
-razlog zbog kog je neka ovovremenska muzika nastala sve redje
je izraz/odraz dushe umetnika u reakciji na vreme i svet koji ga
cini i okruzuje, u vidu muzickog dela ( da ne kazem da je savremeni beogradski razlog za nastanak 80-odsto mediookupirajucje muzike "da imam neku svoju da mi skoci cena u kafani")
(Ja svoj posao posmatram kao primenjenu muziku. primenjujem muzicka znanja u nekakvim organizacijama/kombinacijama u kojima je ono (znanje) upotrebljivo i gledam da u tome uzivam koliko mogu. Svakako, nisam zaboravio koliko volim da sviram i kreiram muziku, pa to neretko i radim ali... retko taj deo muzickog bica dolazi u kontakt sa ljudima kojima naplacujem muzicko znanje....zivim od neke upotrebe muzickih vestina u proizvodnji nekakvih hibrida koji bi negde u nazivu imali i muzika....)
po mom misljenju
u godinama koje nas ocekuju
"privatno vlasnistvo" nekakve tehnike-prostorije u kojoj se muzika moze snimiti.... na veliku zalost, uz gotovo mitolosko tugovanje za "studiom" u koji mi kad smo mladi kao "idemo da snimamo"...... bice to stvar prepustena zaljubljenicima. nikako potreba sveta.
tehniku svi imaju.
bolju nego bitlsi.
to sto je
duh covecanstva u krizi.... to je druga stvar.... necemo u offtopic.
dakle, studio? kao profesija?
ode to......
(da se pogresno ne razumemo, zaljubljenici mogu cuvati stvar i vekovima

)))) nadajmo se je l' )
a svakako ne mislim da bi se SUSTINA tokova mogla promeniti ono ako bi ljudi kupili neke sprave ili druge prodali ili ovo ili ono.....
monetarna ekonomija i sistemi potrosackog drustva su presudili nekim stvarima i to je to......
pozitivna energija vezana za muziku.... cini mi se ....
oduvek je i lezala....
U MUZICI
ljudi bi mogli da se malo podsecaju na druzenje, neocekivana zezanja, svirku, muzicka okupljanja.... ili... na kraju krajeva ako su nas vec do te mere i otudjili da se retko nalazimo da sviramo... onda makar umesto google searcha za nekakvom spravom... preporucujem da odvrnete pojacalo ili sta god da svirate... malo zasvirate... i uzivate..... jos nam niko nije isterao svirku iz prstiju i srca....