View Single Post
Old 15-01-2011, 03:24 PM   #55
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: DukaSound Studio

Quote:
Originally Posted by dukasound View Post
Da sumiram.
Znaci da idem na pregradu - fin, neku sperplocu 3-5mm (tanju nego je na ovom difuzoru sto sam poslao sliku)
Da idem sa 13 pregrada, gdje bih ostao na 1700Hz.
Ako bih isao na sirinu 60cm onda bi sirina well-a isla na 41mm sa pregradama debljine 5mm, odnosno 36mm za debljinu od 10mm. Dubina je 94mm
Ovaj model sam predlozio na razmatranje jer moze da se radi od istog materijala. To kazem jer sam par puta morao da kupujem veoma kabaste ploce steploce a trebalo mi je npr 2m x15cm ili samo kvadrat a u ovakvim situacijama bih mozda bio u prednosti da mi se sve to na jedno mjesto izreze (jer nemam neke uslove za to) i onda da krenem u sastavljanje.
Sa 10cm mogu slobodno ici pod uslovom da skidam postojeci element.
E, sada ne znam koja je dimenzija Goranovog difuzora ali meni odgovara sirina 60cm pa ako bih radio dva "u ogledalu" onda bi morali biti po 30cm. Mislim da je odmah bolje da radim jedan 120x60cm.
Armaflex sam spominjao ako bih ga vjesao na zid (jer imam zabiljezene pozicije pregrada na rostilju pa mogu na tim mjestima kaciti) da se ne oslanja na zid nego da lezi na toj spuzvi.
Za Vladove difuzore sam odmah rekao da je veliki zalogaj pa nisam ni pomisljao.
Ako covjek ne moze naci lijepo drvo mozda se moze napraviti i od univer-a. Ja sam dosta napravio od toga i skoro sve sam iskantovao i nije mi predstavljalo neki problem. Samo je prvi bio problematican dok nisam nasao odgovarajucu temperaturu na pegli.
Pozdrav
Univer ne preporucujem zbog ruznih refleksija... radije bajcuj sirovi medijapan u crno i necim ga olakiraj da se ne otire... nije lepo ali bolje "svira"... Ako neces da ga lakiras poliuretanom.
Furniranje je skupo, ali su refleksije odlicne... Goran je furnirao.... takodje se furnirom moze i kantovati peglom (ima furnir kant traka sa nanesenim lepkom)....
Cini mi se da ti je prostor pozadi siri od 60cm... tako da ne znam sto bi stavljao samo jedan difuzor od 60cm... refleksija na zidu pozadi od prednjih zvucnika, mislim da nije bas tako uska... pre ce biti da je sira... a moras uhvatiti tacke tih refleksija pa oko njih "u krug" dolazi difuzor.
Tacke gde pada refleksija nadji ogledalom, stavis ogledalo na taj zid... i tamo gde vidis tweeter kada se okrenes unazad, je tacka gde su najjace refleksije
Sto se tice secenja "na meru" pokusaj da ubedis onog sto sece da bude veoma pazljiv... tolerancija od samo +/-1mm ti nije dovoljna

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote