View Single Post
Old 14-01-2011, 03:17 PM   #48
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Traka - snare..!

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Fora je da "na suvo" dobijes gomilu puta odlicne rezultate sa raznim plug-ovima, tipa na jedan kanal stavis kompresiju, reverb ili nesto drugo i sve to do jaja radi na jednom kanalu i kad treba da "sedne" u mix, ode sve po q****
Ni posle "proči?ćenih" 5 strana diskusije ne uspevam da shvatim da li se tra?i da dobo? zvuči "kao sa trake" (?ta god to značilo) ili da "sedne u mix"? Takođe, ako je razlika između "originala" i trake "abnormalna" to uglavnom znači da magnetofon nije na?telovan na dotični tip trake... ili da rec/rep azimuti nisu ba? najbolje pode?eni... ili da glave nisu ba? u "mint" stanju... a mo?da i sve to zajedno. Ali ako ti ba? to radi ba? kako ti ?eli? - super!!!

?to se tiče pluginova koji simuliraju traku... ?ta fali recimo UAD Studeru? Nije dovoljno "masan" ili ?ta već? Priznajem da odavno ne radim sa analognom trakom, ali koliko se sećam u ono zlatno doba analogije jako skupi magnetofoni su bili jako skupi zato ?to su menjali zvuk minimalno, a ne abnormalno. Da ne bih previ?e razvlačio, cenim da će Dunavom proteći jo? podosta vode ispod na?ih kuća dok UAD ili Waves ne naprave "Fully Disallignable reVox B77 MK1" plugin.

Evo, po?to sam ispo?tovao temu ne pada mi te?ko ?to sam s?m sebi oduzeo VIP "čin" i preselio se u PM. Sad ću do daljnjeg i da banujem sebe samog, po?to mi se lobotomija koja se sprovodi u vidu zaključavanja tema i banovanja ljudi koji drugačije misle malko smučila.

Pozdrav,

Vasa