View Single Post
Old 14-01-2011, 01:56 PM   #10
n00b
Member

Default Re: Molim pomoc oko studentske sobe :)

Evo vidim da ste se raspisali i jako mi je drago radi toga!

Na temelju vasih postova definitvno zakljucujem da od izolacije nece biti nista, jer ce mi od sobe ostati dva kvadrata Preostaje mi se, sto boggy kaze, utisati.

Pa krenimo redom da vidimo sto mogu uciniti po pitanju akustike.

Quote:
Razmisljao sam neko vreme i nisam nasao nikakav bolji razmestaj da bi se ostvarila simetrija mozda samo radni sto okrenuti prema prozoru... ali nisam siguran da je to prakticno... plakar bi se mogao izbaciti ili uneti jos jedan da se ostvari simetrija... krevet je svakako suvisan...
Prostor je premali da bi se u tom prostoru moglo i spavati i producirati muzika.
Boggy, buni me ovo da je krevet suvisan. Ako izbacim plakar (to je ormar? ) , da li je i onda krevet suvisan? Pretpostavljam kad bi izbacija ormar, da bi se onda i moglo ucinit nesto po pitanju razmjestaja. Razmislit cu o tome i vidit jel mogu di izbacit taj ormar.

Quote:
Potrebno je, ali nema mnogo mesta za njih.... samo plafon ti preostaje i nesto malo i tanje na zidovima... i uglovima.
Kad se odlucim za razmjestaj (trebam dobro apsorbirati sto ste sve naveli) dodem po upustva kako, sto tocno i gdje rasporediti da poboljsamo akustiku.

Quote:
"jer mi je ljuta birija" ovo bas ne razumem... tapaciranjem akusticiki neces dobiti skoro pa nista dobro... nije ti cilj ubiti jako visoke frekvencije nego sobne modove... te ako njih ne mozes lako ubiti bolje je ne dirati nista.
Pitanje je bilo postavljeno s ciljem da li ce smetati akustici?, jer to zelim uraditi cisto estetski

Quote:
meni se sve cini da je mozda malo rano da razmisljas o akustici.

- koliko se dugo bavis muzikom?
- jel se bavis ozbiljno?
- jel si izdao neku muziku? CD? Video? download?
- jel si savladao 1000% software i sve ostale tehnika rada (pa si iz tog razloga nezadovoljan rezultatima)
- jel planiras da naplacujes nekome tvoj rad ?
- koliko dugo nameravas da se bavis elektronskom muzikom?
- itd?

stavi tepih, neke teske zavese, police sa knjigama i plocama i kreni redom.
male zvucnike, premestaj ih po sobi, itd....
Da odogovrim na ovu seriju pitanja. Bavim se glazbom od sesnaeste, znaci nekih 5 godina i to djelujem kao dj i promoter na podrucju Dalmacije,a imali smo nesto i po Zagrebu. Da li je to bavljenje glazbom i da li je to ozbiljno ostavljam tebi/vama da procjenite. Stvarno mi se ne da iznositi iza kojih projekata stojim i koje smo dje/glazbenike dovodili, jer smatram da to uopce nije potrebno za ovaj thread.
E sad, to definitvno nije nesto cime se zelim nastaviti baviti, jer je previse muke i truda, previse lose, te sumnjive ekipe i neozbiljnog poslovanja. Scena i ljudi koji djeluju po njoj se ne uklapaju u moju viziju kako bi to tribalo biti. Jednostavno receno - razocara sam se.
Posljednje vrijeme,znaci nekih godinu,dvi smo se poceli bavit produkcijom,i definitivno se time zelimo bavit i dalje. Znaci ne zelim naplacivati nikome svoj rad, ako mislis da zelim stvoriti komericijalni studio, i nisam nezadovoljan rezultatima, zelim osposobit svoju sobu, da kolega i ja ne radimo i ne privikamo se na krivo, nego da radimo u akusticno sredenoj prostoriji. Citajuci po rumskom i clanke koji su na portalu, akustika je bitnija nego iti jedan komad opreme i hardvera koji imamo. Zar ne !?! Eto to su ukratko motivi otvaranja mog threda. Nadam se da ne zamjeras sto zelim prosiriti horizonte

Jos jednom,hvala svima na odgovorima

Godspeed!
n00b is offline   Reply With Quote