View Single Post
Old 11-01-2011, 09:11 PM   #5
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: Waves-i shushte!

Uuuu a da znate koji se meni problem javlja na wavesima!!!

Kad je sve ITB, onda je sve naizgled u redu. Cuje se noise od te analogne opcije al ništa prestrašno. Ali kad pustim kanale van u analogni mikser, odjednom vidim da mi na mikseru na nekim kanalima gori crvena overload lampica. Isprva mi ništa nije bilo jasno. Mislio sam možda da su mi iskočili konektori iz konvertera jer sam dan prije nešto petljao s tim, i naravno ja se krenem zavlačiti iza racka da provjerim jel sve u redu (a za to mi je brat-bratu trebalo 20 minuta da taj manevar izvedem). I vidim sve je u redu. Ništa nije s konverterom. Upitnik, upitnik!!
I onda shvatim da se to javlja na onim kanalima gdje su "analogni" wavesi! Čim isključim opciju analog, odma sve dobro. Al ako je upaljena i poslušam, to je onda noise bolesno glasan i nekako prljav. Zvuči kao bijeli noise al onako kao distorziran. Ma užas!
Što on njemu radi meni nije jasno.
Snimio sam ITB mixdown samo od tog noise-a i kad ga gledam u Sound Forgeu, vidi se da je dosta pomaknut u dc-offsetu (cijeli signal ima vertikalni pomak od osi). Ali offset bi se mogao riješiti bez problema s high pass filterom, al ovo ne! Nije mi jasno kako! Dižem u kompu na taj noise highpass filter i overload na pultu se gasi tek kada dođem do nekih 600 hertza. Apsolutno nelogično!
Najbizarnije je što se taj noise ITB ponaša vrlo pristojno. Onako, čuje se šum ali ništa sad previše. Dole je na 60tak db-a i vrlo je diskretan. Al kad izađe van u pult onda totalno popizdi. Usnimio sam ga nazad u komp i to je nešto sasvim drugo.
Valjda nešto u mom pultu podivlja jer ne trpi takav signal. Ko zna!
Naravoučenije - gasi "analog" kad ideš van u analogiju!
E da, i usput rečeno, kada je playback i ima neki snimljeni materijal koji prolazi kroz wavese onda je na pultu noise puno niži. Al podivlja čim je tišina i pult vidi samo taj noise. Onda ga valjda krene oscilirat i duplirat.
Ma debilana...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote