Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Mozda ne treba bas predaleko ici. Ivo jeste ok probe radi, ali mislim da bi ovakav nacin rada vec bio zamarajuci, osim ako nije studio ceo takav, pa se tako radi pa ok...
Neko rece da ovo sa trakom oduzima vreme, a ja evo nesto mixam, i oduzelo mi je 6 minuta zivota umesto sate "tvikovanja" eq-a i preslusavanja... Jedan najbanalniji potez eq i prethodno tape-through i dobos svira kao kuca...
probah onaj PSP vintage tra,la,la i mogu vam reci da je mocan! Jedino sto, opet, nije isto, bar ne za ono sto meni treba! Prenaglasen je efekat kompresije. Ono je brutalno za master ili bus. U ovom slucaju nije u pitanju ta klasicna kompresija, nesto se desi sa tranzijentima,opticki izgleda kao da je komprimovano, ali ne i zvucno... Jednostavno je drugi fazon...
|
Ma gledaj Bockie, nema to nikakve veze sa zvukom trake. Ustvari taj vintage warmer nema veze ni sa čim, niti je vintage niti je warmer nego je nekakva kombinacija distorzije i limitiranja i ustvari zvuči vrlo agresivno ?to je suprotno zvuku trake. Da se mene pita zvao bi se PSP Modern Cruncher a ne Vintage Warmer.
?to se tiče ljudi kojima se sviđa Vintage warmer na snareu, mislim da im se sviđa dodatak distorzije koja dodaje nekakav 2 harmonic i limitiranja koje produ?uje release ?to uzrokuje veću prezentnost u miksu.