Quote:
Originally Posted by igormink
Evo jedno moje iskustvo;
Imam neki bubanj snimljen u DAW-u. 4 kanala - 2OH, sner i kick - sve skupa stereo smiksano. Zvu?i skroz ok, ?ak i relativno mekano za digitaliju, ali bili su lampa?ki preampi i "vintage" mikrofoni u igri. E sad, prije par dana nabavili smo Soundcraft Delta 200 mikser i pustili ta 4 kanala kroz njega. To je takva osjetna razlika, da to nije istina. Iz miksera smo i?li u mono Nagra magnetofon i snimili sa dosta jakim signalom. Trebao bi sad tu traku baciti u digitaliju da se ?uje razlika prije/poslije, ali meni i frednu zvu?i kao 2 razli?ite snimke - dakle zvuk je puno otvoreniji, bubanj ima puno bolji sustain i op?enito puno vi?e "muda".
Na? setup je trenutno focusrite saffire pro 40 - 8 kanalna kartica i preko nje ili sa njenim ili sa lampa?kim preampima snimamo na komp. Nakon toga iza?emo u soundcraft, miksamo OTB na traku. Trenutno je Nagra, pa je mono (kaj za na?u retro muziku i nije bed), ali u planu je nabavka Studera C37 stereo, pa ?e onda biti na njega, i onda nazad u komp na mastering. Eto koristimo najbolje iz oba svijeta. I stvarno se jako ?uje razlika.
BTW Big Bockie, ako nije tajna, taj Studer od 1100 eura, jel jo? na prodaju?
|
danas pustio 4 stereo grupe iz Cubasea preko FF800 na SoundCraft Ghost-a. Ono, bubanj, bas, gitare,vokali i rest. Sabrao tamo pa vratio nazad na FF. NIsam uspeo čuti razliku.